Familja / 27 Shkurt 2023, 15:38

Pse fëmijët e vegjël sëmuren kaq shpesh dhe a ka ndonjë mënyrë për ta ndaluar këtë

Pse fëmijët e vegjël sëmuren kaq shpesh dhe a ka ndonjë
Zakonet e thjeshta të përditshme, si kafshimi i thonjve ose prekja e fytyrës me duar, mund të çojnë në sëmundje të shpeshta te fëmijët, paralajmërojnë ekspertët.

Një prej tyre është Kelly Reynolds, e cila shpjegon se fëmijët duhet të shmangin prekjen e pjesës së brendshme të veshit, fytyrës, hundës, gojës, syve, thonjve dhe të pasmeve.

Përkatësisht, secila prej këtyre pjesëve të trupit të fëmijëve është veçanërisht e ndjeshme ndaj viruseve dhe baktereve dhe prekja e tyre me duar të papastra mund të shkaktojë përhapjen e infeksionit.

Ajo shton se higjiena e mirë është e nevojshme që fëmija të mbetet i shëndetshëm dhe i mbrojtur nga sëmundjet, ndaj është e rëndësishme që ai të lajë duart sa më shpesh të jetë e mundur. 

Horoskop