Mirëqenie / 2 Mars 2023, 12:14

Shenjat që ju tregojnë se keni nevojë për syze optike!

Shenjat që ju tregojnë se keni nevojë për syze optike!

Një nga shenjat më të qarta që tregon se keni nevojë për syze është pamundësia për të lexuar. Por, ka edhe simptoma të tjera të cilat paralajmërojnë se shikimi juaj po venitet.Problemet me shikimin janë shumë më të zakonshme sesa mund ta imagjinoni. Gati 60% e popullsisë në botë ka nevojë për korrigjim të shikimit. Fatmirësisht, 80% e të gjitha problemeve me shikimin mund të shëmbëllen ose korrigjohen.

Më poshtë do të gjeni sipas nga simptomat që paralajmërojnë se keni probleme me mua dhe duhet të kontrolloni shikimin tek një okulist.


Shikim i turbullt

Nëse nuk arrini ta njihni një 10 hapa larg, mund të duke u bërë krimet e të parit si miopi ose hipermetropia. Nëse keni pasur t’i shihni afër jects si nga ashtu edhe nga larg, atëherë mund të jetë duke u krijuar problemi viziv astigmatizmi. Për fat të mirë, të gjitha këto probleme vizive mouth të korrigjohen me anë të lenteve cilindrike.

Vështirësi gjatë natës

Nëse shikimi juaj po venitet sa nuk mund ta shihni si qenin në oborr kur është natë, mund të jeni duke parë shenjat e para të kataraktit, që duhet të ekzaminohet sa më shpejt të jetë e mundur.

Vështirësi në përshtatjen e shikimit kur kalon nga errësira në dritë

Nëse syve duhet pak kohë të përshtaten pasi keni parë dritat e gjata në autostradë, do të thotë se muskujt që janë në kontraktimin dhe zgjerimin e irisit po dobësohen. Kjo ndodh zakonisht për shkak të moshës, siç është edhe shumë probleme të tjera me shikimin, por është mirë të bëni një kontroll tek okulisti.

Vështirësi të leximit të shkronjave në kompjuter

Dritat e kompjuterit janë ata që e dëmtojnë më shumë shikimin. Nëse keni shumë para kompjuterit, duhet të merrni syze, edhe nëse mendoni se nuk keni ndonjë problem me shikimin. Për ta vërtetuar këtë të fundit, filloni të lexoni çdo ditë të një faqeje dhe uluni në distanca të ndryshme, për të parë nëse shikimi fillon të përkeqësohet.

Tendosje apo lodhje të syrit

Ju lodhet shpejt syri, edhe pse keni vetëm minuta që keni filluar të lexoni? Lodhja e syrit vjen si rezultat i shikimit të turbullt ose të piktorit shpesh sytë për t’u fokusuar tek libri, ekrani i telefonit ose kompjuterit. Përpiquni të bëni pushime të shkurtra ose ulni ndriçimin tek telefoni. Nëse lodhja vazhdon, bëj një kontroll të syve.

Dhimbje të kokës

Mekanizmi që ndihmon kornean dhe lentet të fokusohen tek imazhet fillojnë të venitet dhe kujtojnë të tjerët në sy detyrohen të mos më fort. Kjo tendosje të syrit dhe dhimbje koke. Me terma më të thjeshta: Kur pikërroni sytë, mund të keni dhimbje koke, prandaj keni nevojë për syze.

Vizione të dyfishta

T’i lëmë shakatë mënjanë, vizionet e dyfishta mund të çojnë në problemet me serioze. Ato gojë të rezultateve për problemet me kornean ose muskujt e syve. Mouth të thotë edhe shenjë e kataraktit.

Shikim i valëzuar

Ju duken perdet e dritares së kuzhinës sikur kanë hyrë në ujë? Kur vijat e drejta duken si të valëzuara, ose kur ngjyrat duken si të venitura, mund të jetë një shenjë e degjenerimit makular, një nga shkaktarët kryesorë të shikimit.

Të parët e një rrethi të gjatë gjithë kohës

Nëse shihni një rreth drite të ekspozuar (dhe nuk jeni në Kishë) mund të jetë një objekt që po katarakti ose problemet me shikimin në errësirë. Këto drita kryesore përfshijnë objekte.

Tension të syrit

Nëse ndieni tension para syrit, mund të jetë shenjë e shenjës së glaukomës. Nuk duhet të krijojë panik, pasi mund të trajtohet shumë lehtë. Tensioni mund të dëmtojë nervin optik që transmeton imazhet në të vërtetë, megjithatë, jo të gjitha ata që ndiejnë tensionin tek sytë kanë glaukoma. Gjithsesi, duhet të bëni një kontroll të syve.

Horoskop