News / 12 Mars 2023, 12:36

Kjo është arsyeja pse suveniret me magnet nuk duhen mbajtur kurrë në derën e frigoriferit

Kjo është arsyeja pse suveniret me magnet nuk duhen mbajtur kurrë

Mbajtja e magneteve dekorative në frigorifer është një praktikë shumë e zakonshme në të gjitha shtëpitë. Suveniret që sjellim nga udhëtimet tona përfundojnë gjithmonë në derën e frigoriferit.
Në fakt, ka njerëz që pretendojnë se këta magnete mund të gjenerojnë një fushë elektromagnetike dhe të dëmtojnë frigoriferin. Megjithatë, siç raporton kompania spanjolle që operon në sektorin e energjisë elektrike dhe gazit, Endesa, nuk është kështu.

“Gjithçka në lidhje me këtë është e rreme, duke përfshirë studimet shkencore që citojnë edhe mundësinë që të njëjtët magnete janë të dëmshëm për ushqimin që mbani në frigorifer. Realiteti është se fushat magnetike të këtyre magneteve janë aq të parëndësishme sa nuk kalojnë as nga dera e frigoriferit”, thotë kompania.
Por, duhen marrë parasysh një seri tjetër faktorësh që mund të ndikojnë në performancën e frigoriferit. Për shembull, nëse është i gjeneratës së fundit dhe ka një ekran me prekje, fusha magnetike mund të ndryshojë funksionimin e frigoriferit dhe të sistemit të tij.

Pra, është më mirë që për magnetet të gjeni një vend tjetër dhe mos t’i vendosni në frigorifer. Por, nëse frigoriferi juaj nuk është i gjeneratës së fundit dhe nuk ka asnjë sistem të lidhur, atëherë nuk ka asnjë problem të ngjitni të gjithë magnetët në derën e tij.

Horoskop