Mirëqenie / 12 Mars 2023, 12:45

Nga ethet tek dhimbja, shenjat që ju paralajmërojnë se keni gurë në veshka

Nga ethet tek dhimbja, shenjat që ju paralajmërojnë se keni

Gurët në veshka janë një ndër faktorët që ndikojnë më së shumti në dhimbje e mesit dhe të gjithë trupit, janë gurët në veshka. Personat që kanë vuajtur të paktën një herë nga kjo sëmundje kanë 50% shanse që brenda 10 viteve gurët në veshka t’i rishfaqen sërish. Por, trupi i njeriut për çdo lloj sëmundjeje ka disa shenja paralajmëruese.

Për gurët në veshka, shenja e parë paralajmëruese është dhimbja e fortë dhe e papritur. Kjo lloj dhimbjeje në stomak ose në njërën anë të shpinës është një nga simptomat klasike të kësaj sëmundjeje.

Gjaku në urinë

Një tjetër shenjë paralajmëruese e gurëve në veshka është gjetja e gjaku në urinë. Kjo është një gjendje jonormale, ndaj nëse e vini re, nuk duhet ta anashkaloni.

Shenja të tjera paralajmëruese mund të jenë edhe të vjella, ethet dhe përzierje në stomak.

Si diagnostikohen dhe trajtohen gurët në veshka?

Gurët në veshka mund të diagnostikohen përmes skanimit me rreze X, ultratinguj. Por në disa raste disa gurë në veshka kërkojnë operacion për t’i hequr ato. Sa më i vogël është guri, ka më shumë të ngjarë të hiqet pa iu nënshtruar operacionit.

Si të parandaloni gurët në veshka?

Një mënyrë e parandalimit të gurëve në veshka është të pini ujë të mjaftueshëm, pasi dehidratimi konsiderohet si një nga shkaqet e gurëve në veshka.

Horoskop