Mirëqenie / 13 Mars 2023, 20:25

Provojeni që sot, metoda e vjetër japoneze që çliron stresin dhe dhimbjet duke shtypur gishtat e dorës

Provojeni që sot, metoda e vjetër japoneze që çliron

Sipas Yin Shin Iyutsu, një ndër figurat më të njohura të mjekësisë alternative në rang botëror, të ushtrosh presion mbi një gisht të caktuar, mund të zgjidhësh dhimbjen e kokës, pagjumësinë ose një bllokim mendor të mundshëm. Pasi të identifikoni emocionin negativ që po përjetoni, përqendrohuni te gishti që e përfaqëson atë. Pastaj, mbështillni të gjithë gishtat rreth tij dhe mbajeni në atë pozicion deri sa të ndjeni pulsin. Nëse përjetoni më shumë se një emocion negativ, përsëritni të njëjtën procedurë me gishtat përkatës.

Gishti i madh

Shtypja e gishtit të madh mendohet se zgjidh problemet me stomakun ose ndonjë dhimbje tjetër të brendshme. Gjithashtu, ajo redukton ankthin, depresionin dhe mërzinë.

Gishti tregues

Nëse keni ndonjë problem me fshikëzën ose veshkat, shtypni gishtin tregues. Në këtë mënyrë ju gjithashtu do të zvogëloni dhimbjet e barkut dhe probleme të tretjes.

Gishti i mesit

Ke ndonjë problem me mëlçinë ose me nervat? Shtypni fort gishtin e mesëm dhe mbajeni atë për pak kohë. Kjo është një mënyrë e mirë për të hequr qafe stresin dhe pasigurinë. Ju gjithashtu mund të përmirësoni shëndetin tuaj kardiovaskular, problemet menstruale, problemet e shikimit ose dhimbjen e kokës.

Gishti i unazës

Presioni i forcës mbi gishtin e unazës dihmon mushkëritë dhe rrugët e tretjes. Gjithashtu, me këtë metodë do mund të zgjidhni problemet me frymëmarrjen ose stresin.

Gishti i vogël

Shtypja e gishtit të vogël ndihmon zemrën tuaj, zhdukni nervozizmin, ankthin, panikun, vetminë, dhimbjen e fytit dhe problemet me eshtrat.

Horoskop