Mirëqenie / 15 Mars 2023, 14:55

5 gabimet që të gjithë i bëjmë me higjienën personale

5 gabimet që të gjithë i bëjmë me higjienën

1. I lajmë dhëmbët gjithmonë në të njëjtin drejtim
Duke i larë në të njëjtin drejtim, ne i kushtojmë vëmendje gjithmonë zonës që lahet fillimisht. Pjesa e dhëmbëve që pastrojmë në fund nuk merr kohën e nevojshme sepse ne kemi tendencën të lodhemi nga koha e këtij procesi. Dentistët sugjerojnë të mos mbajmë të njëjtën drejtim furçe dhe të nisim gjithmonë në drejtime të ndryshme për t'i larë ato në mënyrë më efektive. 

2. Fytyrën e lajmë gjithmonë pas aktivitetit fizik, jo para
Ekspertët thonë se është më efektive që fytyra të lahet para se të nisim aktivitetin fizik. Eshtë më mirë ta pastrojmë lëkurën nga çdo make up apo papastërti në avancë. Kështu nuk do t'ju duhet të shqetësoheni për fytyrën pas stërvitjes. Nëse doni se s'bën ta lani, të paktën mos përdorni letra të lagura për të fshirë djersën, 

3. I prisni thonjtë kur janë të lagur
Duke qenë se zbuten, ju duken më të thjeshtë për t'u prerë, por në fakt kjo metodë sjell më shumë disavantazhe sepse thonjtë mund të ndryshojnë drejtimin dhe madje të ngjiten edhe nëpër veshje. Prisni deri sa të jenë plotësisht të thata. 

4. Pas dushit kemi tendencën ta thajmë plotësisht trupin

Ekspertët nuk këshillojnë tharjen e plotë të trupit pas dushit. Përmes peshqirit ne heqim gjithë qelizat e vdekura që shërbejnë për të mbrojtur lëkurën. Më mirë është të presim që lëkura të thahet në mënyrë natyrale dhe pastaj të përdorim shumë lehtë një peshqir duke e tamponuar mbi trup.

5. Ne pastrojmë veshët, por harrojmë të lajmë pjesën mbrapa të tyre
Në fakt, veshi nga brenda nuk është i nevojshëm fare të pastrohet përmes kunjave të posaçme sepse dylli është lëndë e nevojshme për shëndetin e tij. Ajo çfarë ndodh të harrojmë shpesh është pjesa mbrapa e veshit që rekomandohet të lahet në mënyrë të rregullt pasi në të kundërt mund të shkaktojë aromë të pakëndshme. 

Burimi: Bright Side

Horoskop