Mirëqenie / 21 Mars 2023, 14:14

Jeni shëruar nga Covid-19? Këto simptoma mund t’ju kthehen pas 1 viti!

Jeni shëruar nga Covid-19? Këto simptoma mund t’ju kthehen pas 1

Të vjella, dhimbje stomaku, diarre, këto simptoma mund t’ju përsëriten edhe një vit pasi jeni shëruar nga Covid-19.

Në veçanti, kthimi i simptomave gastrointestinale të shkaktuara nga virusi, pas shërimit, është bërë akoma më i shpeshtë. Mundësia për të vuajtur prej tyre? Mes atyre që janë infektuar me virusin SARS-CoV-2, krahasuar me ata që nuk janë infektuar kurrë, probabiliteti i vuajtjes për një kohë të gjatë nga problemet e stomakut dhe zorrëve rritet me 36%.

Sipas një studimi të fundit të botuar në revistën “Jama Internal Medicine” nga Harvard T.H. Shkolla e Shëndetit Publik Chan në Boston, nëse jetoni shëndetshëm, stërviteni vazhdimisht dhe hani ushqime që forcojnë dhe ndihmojnë metabolizmin, rreziku për t'u prekur nga kovidi i gjatë përgjysmohet.

Horoskop