Mirëqenie / 23 Mars 2023, 12:46

Ilaçi i syve i dëmshëm, 3 persona vdesin në SHBA, 8 persona verbohen

Ilaçi i syve i dëmshëm, 3 persona vdesin në SHBA, 8

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve po rekomandojnë që njerëzit të ndalojnë menjëherë përdorimin e produkteve të lotëve artificialë të EzriCare ose Delsam Pharma për shkak të kontaminimit të mundshëm nga një lloj bakteri rezistent ndaj ilaçeve që lidhet me vdekje të shumta, humbje të shikimit dhe heqje kirurgjikale të kokës së syrit.

CDC dhe Administrata Federale e Barnave rekomanduan që njerëzit të ndalonin përdorimin e lotëve artificialë të EzriCare dhe Delsam Pharma pasi identifikuan 68 pacientë në 16 shtete të cilët ishin të infektuar me llojin e rrallë të baktereve dhe raportuan se përdornin lot artificial. Tre persona kanë vdekur, tetë kanë raportuar humbje të shikimit dhe ka pasur katër raporte për heqjen kirurgjikale të kokës së syrit.

Tridhjetë e shtatë nga pacientët kanë qenë të lidhur me katër grupime të objekteve të kujdesit shëndetësor, dhe lotët artificialë EzriCare ishin i vetmi produkt i zakonshëm i lotëve artificialë të identifikuar nëpër ato grupe. 68 pacientët raportuan se përdornin më shumë se 10 marka të ndryshme lotësh artificialë, me lotët artificialë EzriCare që ishte marka më e raportuar. Mostrat u mblodhën nga maji 2022 deri në shkurt 2023. Pacientëve që këshillohen të përdorin lotët artificialë të EzriCare ose Delsam Pharma nga ofruesi i tyre i kujdesit shëndetësor, u kërkohet të gjejnë opsione alternative të trajtimit.

Horoskop