
"Nuk kam mbaruar së jetuari", aktorja e famshme bën rrëfimin prekës: "Kanceri po më përhapet nëpër kocka, por nuk dua të vdes"
Aktorja Shannen Doherty thotë se nuk "i ka larë duart" me jetën, ndërsa kanceri është përhapur në kockat e saj. "Un&e...
Kjo recetë u përgatit nga Unëgatuaj.com
Torta e ftohtë trileçe ose në gjuhën origjinale “Pastel de Tres Leches” e ka marrë këtë emër pikërisht nga 3 llojet e qumështit që ajo perdor (leche ne spanjisht do te thote qumesht). Ekziston akoma konflikti se cili vend e krijoi i pari që në vitet 1900, megjithatë nuk ka shumë rëndësi ky detaj. Sot kemi vendosur ta përgatisim për kënaqësinë tuaj.
PËRBËRËSIT PËR NJË TAVË ME MADHËSI 17X20CM: 4 vezë, 120 g miell, 4 lugë gjelle me sheqer, një majë luge kripë, 1 pako e vogël pluhur pjekës, 500 ml qumësht të zakonshëm, 100 ml krem panna për ëmbëlsira, 200 ml qumësht i kondensuar dhe 400 g salcë karameli.
PËRGATITJA: Fillimisht ndajmë të bardhat nga të verdhat e vezëve. Duhet të kemi shumë kujdes që të dyja të ndahen në mënyrë perfekte. Rrahim të bardhat e vezëve me pak kripë derisa të na formohet një shkumë e qëndrueshme që nuk bie nga ena. Shtojmë më pas sheqerin dhe të verdhat e vezëve dhe i rrahim për disa sekonda. Shtojmë miellin dhe pluhurin pjekës të situr dhe e përziejmë masën me kujdes me ndihmën e një spatule në mënyrë qe volumi të mos bjerë. Vendosim një letër furre në bazën e tavës dhe shtojmë brumin duke e niveluar mirë. E pjekim pandispanjën ne 180°C për 25-30 minuta, apo derisa të ketë marrë ngjyre të artë të lehtë në sipërfaqe. Pasi pandispanja është pjekur, e nxjerrim nga furra dhe e lëmë të pushojë 10 minuta. Ndërkohë bashkojmë qumështin me panna-n dhe qumështin e kondensuar duke i përzier mirë me njeri-tjetrin. Nxjerrim pandispanjën me kujdes nga tava dhe e kthejmë përmbys, Kjo bëhet për shkak se pjesa e poshtme është më e fortë dhe duhet të regjet për një kohë më të gjatë në qumësht. Bëjmë disa shpime me thikë ose kruajtëse dhembësh dhe shtojmë 3 llojet e qumështit. Ne fillim mund te duket sikur ka shumë qumësht, por me kalimin e kohës pandispanja do ta thithë të gjithin. Hedhim sipër salcën e karamelit duke e shpërndarë njëtrajtësisht. Sipas dëshirës mund të bëjmë dekorin karakteristik të trileçes me pak çokollate të bardhë të shkrirë.
Aktorja Shannen Doherty thotë se nuk "i ka larë duart" me jetën, ndërsa kanceri është përhapur në kockat e saj. "Un&e...
3,2, 1… Tirana zyrtarisht ka hyrë në periudhën më të bukur të vitit! Kthyer tashmë në traditë, sheshi &ls...
Dashi: Për një shenjë të zodiakut të prirur për t’u angazhuar me shumë gjëra njëherazi, dhe mbi të gji...