News / 5 Qershor 2023, 12:34

Një fëmijëri e trazuar që krijoi një njeri të madh, historia e panjohur e Keanu Reeves

Një fëmijëri e trazuar që krijoi një njeri të

Keanu Reeves ka pasur një rrugëtim të jashtëzakonshëm derisa u bë nga yjet më të mëdhenj të Hollywood-it, por pak njerëz e dinë historinë e familjes së tij dhe vështirësitë me të cilat u përball duke u rritur. Ai lindi në Bejrut më 2 shtator 1964. E ëma, Patricia Taylor,  ishte një stiliste kostumografe, ndërsa i ati, Samuel Nowlin Reeves Jr., ishte gjeolog. Kur Keanu ishte 3-vjeç, prindërit e tij u divorcuan. Ai u rrit nga nëna e tij në Toronto. Fëmijëria e vështirë e Keanu formësoi pa dyshim njeriun që është sot, që vlerëson punën e palodhur dhe këmbënguljen. Keanu Reeves pati një edukim jo të zakonshëm, duke shkuar në 4 shkolla të ndryshme brenda 5 vitesh përpara se të braktiste "Shkollën e Arteve Etobicoke" në vitin 1985.

Pavarësisht mungesës së arsimimit zyrtar, ishte i vendosur të depërtonte në industrinë e kinemasë. Suksesi i tij i parë i madh erdhi në vitin 1986 kur u shfaq në videoklipin “Dangerous” nga April Wine, i cili u pasua nga roli i tij i parë i madh në filmin e vitit 1989 “Parenthood”, ku luan rolin e një adoleshenti problematik. Gjatë gjithë karrierës së tij, Keanu ka shfaqur një etikë të jashtëzakonshme pune dhe përpjekje për të pasur sukses, gjë që mund të shihet në të gjithë rolet e tij.

Ai punoi shumë për të ndërtuar një repertor solid karakteresh, nga rolet kryesore si në trilogjinë “The Matrix” deri te projektet më të vogla si “John Wick”. Keanu ka arritur jo vetëm sukses përmes aktrimit, por është bërë i njohur edhe për përpjekjet e tij filantropike. Siç e përmendëm më lart Keanu pati një fëmijëri të vështirë. Babai i tij abuzonte fizikisht me Keanu dhe nënën e tij, duke e detyruar të ëmën të bënte disa punë për të mbajtur familjen.

Pas divorcit të prindërve dhe zhvendosjes në Kanada, Keanu gjeti mundësinë e vetë-shprehjes në fusha si muzika dhe artet marciale, të cilat e mbajtën atë të fokusuar në përmirësimin e vetvetes në vend se të zhytej në dëshpërim.  Ai shkonte mirë në shkollë, pavarësisht se ishte i rrethuar nga bashkëmoshatarë që nuk ndanin ambiciet apo motivimin e tij. E la shkollën në moshën 18-vjeçare për shkak të problemeve financiare, por kjo gjë vetëm sa e forcoi vendosmërinë e tij.

Ai u regjistrua në disa kurse aktrimi dhe kreu punë të ndryshme të çuditshme, derisa më në fund depërtoi në Hollywood në moshën 24-vjeçare. Puna e tij e palodhur dhe përkushtimi u shpërblyen kur luajti në shumë filma të suksesshëm si “Point Break”, “Speed”, dhe nëtriologjitë “The Matrix” dhe “John Wick”. Këto suksese e kthyen atë në një nga aktorët më të kërkuar në Hollywood.
Historia e tij e suksesit, është një frymëzim për shumë njerëz që janë përballur me beteja të ngjashme gjatë fëmijërisë së tyre. Nëpërmjet këmbënguljes së tij, mbështetjes te vetja dhe vlerësimit për jetën, Keanu është bërë një frymëzim për të tjerët që kërkojnë të kapërcejnë vështirësitë ose të ndjekin ëndrrat e tyre pavarësisht rrethanave të vështira. Udhëtimi i tij shërben si një kujtesë se me përkushtim dhe punë të palodhur çdo gjë është e mundur,pavarësisht se sa e vështirë mund të duket në fillim. /Katror.info

Horoskop