
A e dini pse analiza e gjakut tek të sapolindurit merret në thembër?
Një nga testet që shqetëson gjithmonë nënat e reja është analiza e gjakut Guthrie, e cila kryhet në maternitet. Bë...
Kjo recetë u përgatit nga Unëgatuaj.com
Sultjashin e pjekur e kam provuar për herë të parë në vitin 2018 në Kemer të Turqisë. Kujtoj që më bëri aq shumë përshtypje se si një ëmbëlsirë kaq e thjeshtë, që ne e gatuajmë shumë shpesh, vetëm duke e pjekur në furrë i ndryshon komplet shija dhe tekstura.
PËRBËRËSIT: 100 g oriz kokërrumbullakët, 300 ml ujë, 1,5 litër qumësht, 100 g sheqer, një majë luge kripë, vanilje dhe fruta sipas dëshirës.
PËRGATITJA: Ziejmë në zjarr shumë të ngadaltë orizin, të cilit i kemi shtuar paraprakisht një majë luge kripë. Ai duhet të shpërbëhet plotësisht derisa të ngjisë në enë. Shtojmë qumështin, sheqerin, vaniljen dhe vazhdojmë zierjen edhe për të paktën 30-40 minuta duke e përzier shpesh. Sultjashi duhet të jetë pak i hollë, pasi gjatë pjekjes ka tendencën të trashet akoma edhe më shumë. E shpërndajmë sultjashin nëpër tasa rezistentë ndaj nxehtësisë ose një tavë të madhe dhe e pjekim vetëm në pjesën e sipërme të furrës në temperaturë 250°C derisa lart të marrë ngjyrë të kuqërremtë. E zbukuroni me fruta sipas dëshirës.
Një nga testet që shqetëson gjithmonë nënat e reja është analiza e gjakut Guthrie, e cila kryhet në maternitet. Bë...
Produktet e përbëra nga lajthitë janë ndër ushqimet më të shijshme edhe kur nuk përmbajnë asnjë gjurmë ...
Në Tiranë janë zhvilluar homazhe në nder të policit të vrarë më parë nga serbët në Veri. Homazhet jan&...