Duhen ditur patjetër, kurat natyrale kundër dhimbjeve të kokës gjatë vjeshtës
Vjen një pikë kur të duket sikur gjithë bota të është kthyer kundër dhe stresi arrin kulmin duke u shpalosur në f...
Kjo recetë u përgatit nga Brunhilda Çela
Receta:
-500 gr sardele ( nuk kisha te fresketa,keto ishin te ngrira dhe pa koke)
-5 luge vaj ulliri
-2-3 luge uthull rrushi
-1/2 limon i prere ne feta te holla
-kripe sipas deshires (une i kripos mire)
-2-3 gjethe dafine
2-3 thelba hudher
-pak rigon
Pergatitja:
Sardelet e pastruara i veme ne taven ku do i pjekim.
Aty shtojme me radhe kripen,piperin,vajin,uthullen,hudhrat,dafinen dhe i perziejme me dore.
Siper shperndajme edhe fetat e limonit dhe i veme te piqen ne furre ne temp. 250 grade rreth20- 30 min.
I servirim me sallate jeshile ose me lakra te egra,buke te bardhe te thekur me vaj ulliri dhe nje gote vere dhe ju befte mire nese e provoni.
Eshte nje gje e shpejte dhe shume e shijshme,sidomos kur behet me sardele te fresketa te sapo nxjerre nga deti.
Per fat te keq nuk e kam kete fat ne Austri,ketu ku une jetoj vjen shume ralle sardele e fresket,rastis ndonjehere,por ne pamundesi me bejne pune edhe sardelet e ngrira.
Vjen një pikë kur të duket sikur gjithë bota të është kthyer kundër dhe stresi arrin kulmin duke u shpalosur në f...
22 shtatori është një datë e rëndësishme për Ornella Vanonin dhe për muzikën italiane. Në fakt, artistja e m...
Ka përfunduar me sukses ndërhyrja kirurgjikale ndaj ish-kryeministrit socialist Fatos Nano.Operacioni i kryer u mbyll me realizimin mjekës...