
Tjetër sukses për Lea Ypin, profesoresha e njohur merr medalje ari nga Shoqëria studentore më e vjetër në botë
Lea Ypi, pedagogia shqiptare e Teorisë politike në Shkollën e Shkencave Ekonomike të Londrës (LSE), njëherazi profesoreshë ...
Kjo recetë u përgatit nga Brunhilda Çela
Receta:
-500 gr sardele ( nuk kisha te fresketa,keto ishin te ngrira dhe pa koke)
-5 luge vaj ulliri
-2-3 luge uthull rrushi
-1/2 limon i prere ne feta te holla
-kripe sipas deshires (une i kripos mire)
-2-3 gjethe dafine
2-3 thelba hudher
-pak rigon
Pergatitja:
Sardelet e pastruara i veme ne taven ku do i pjekim.
Aty shtojme me radhe kripen,piperin,vajin,uthullen,hudhrat,dafinen dhe i perziejme me dore.
Siper shperndajme edhe fetat e limonit dhe i veme te piqen ne furre ne temp. 250 grade rreth20- 30 min.
I servirim me sallate jeshile ose me lakra te egra,buke te bardhe te thekur me vaj ulliri dhe nje gote vere dhe ju befte mire nese e provoni.
Eshte nje gje e shpejte dhe shume e shijshme,sidomos kur behet me sardele te fresketa te sapo nxjerre nga deti.
Per fat te keq nuk e kam kete fat ne Austri,ketu ku une jetoj vjen shume ralle sardele e fresket,rastis ndonjehere,por ne pamundesi me bejne pune edhe sardelet e ngrira.
Lea Ypi, pedagogia shqiptare e Teorisë politike në Shkollën e Shkencave Ekonomike të Londrës (LSE), njëherazi profesoreshë ...
Prej fillimit të muajit shtator, sipas mjekëve të shërbimit ambulator dhe klinikave private, në vend janë shtuar rastet e të...
Supermodelja e njohur kanadeze, Linda Evangelista, një nga engjëjt e Gianni Versace-s në fillim të viteve '90 ka lëshuar së fund...