
Dita Botërore e Turizmit, ja sa milionë turistë udhëtuan në 7 muajt e parë të 2023
Sot në mbarë botën festohet Dita Botërore e Turizmit . Fokusi i këtij viti është te “ investimet e gjelbra ”, q...
Kjo recetë u përgatit nga Kuzhina Zana
Perberesit:
180 gr sheqer
250 gr miell
3 kokrra veze
1 gote uji me kos
1/2 gote uji me qumesht
250 gr arra/lajthi/rrush i thate
50 gr gjalp
50 ml vaj luledielli
1 pakete fryres embelsirash
1 pakete vanilje
Pergatitja:
Ne fillim rrahim vezet me sheqerin dhe vaniljen. Me pas hedhim qumeshtin, kosin, gjalpin, vajin. Ne fund shtojme miellin qe e kemi perzier me fryresin. Me pas hedhim frutat e thata qe i kemi lyer me nje grusht miell. Pasi e kemi perzier mire me spatul kuzhine, masen e hedhim ne formen e kekut qe me pare e kemi lyer me gjalp dhe pudrosur me pak miell ne menyre qe keku te dali kollaj. E pjekim ne furre te parangrohur me 180 grade per 45 minuta. Pasi eshte pjekur e leme te ftohet dhe e shijojme.
Sot në mbarë botën festohet Dita Botërore e Turizmit . Fokusi i këtij viti është te “ investimet e gjelbra ”, q...
Djali i yllit të famshëm të muzikës botërore, Madonna-s, ka festuar ditëlindjen e 18, i cili tashmë konsiderohet si një...
Kemi dëgjuar vazhdimisht të flitet për ëndrrën amerikane, tokën e premtuar të mundësive të mëdha dhe s...