Familja / 25 Gusht 2023, 23:53

5 shenjat që tregojnë se fëmija juaj ka koeficient inteligjence më të lartë se bashkëmoshatarët e tij

5 shenjat që tregojnë se fëmija juaj ka koeficient inteligjence

A e kishte nëna e Isaac Newton-it idenë se djali i saj do të ishte një gjeni përgjegjës për një zbulim kaq të madh? A e dinte ai se do të rritej me një IQ 192? Në fakt, ajo e bëri atë të ndalonte studimet kur ishte adoleshent për t’u bërë fermer. Por ndryshe nga shekuj më parë, prindërit sot mund të identifikojnë koeficientin e lartë të inteligjencës te fëmijët, përmes shenjave të ndryshme dhe këto janë disa lej tyre.

1. Kujtesa e shkëlqyer

Ndër shenjat e një IQ më të lartë tek fëmijët është një memorie e mirë që i bën ata të mësojnë dhe të ruajnë informacione të reja në shkollë dhe në shtëpi. Nuk ka të bëjë vetëm me të mësuarit në shkollë, por me aktivitete në jetën e përditshme dhe vendimmarrje.

2. Aftësitë e leximit të hershëm

Fëmijët jashtëzakonisht inteligjentë tregojnë dashuri për librat që në moshë të hershme dhe madje fillojnë të lexojnë që në moshën katër vjeç, ndërsa fëmijët e tjerë e arrijnë atë moment historik në moshën 6 ose 7 vjeç. Ka disa faza të leximit dhe një fëmijë duhet së pari të kuptojë dhe njohë fjalët përpara se të lexojë. Disa madje mund të fillojnë ta bëjnë këtë më vonë, por sapo ta bëjnë, një fëmijë i zgjuar do të dashurohet me librat.

3. Kurioziteti

Kurioziteti është po aq i rëndësishëm sa inteligjenca, të qenit kurioz është një shenjë suksesi. Fëmijët që bëjnë pyetje tregojnë se duan të mësojnë dhe dinë më shumë dhe do të kërkojnë mundësi për të kënaqur këtë dëshirë për të zhvilluar inteligjencën e tyre.

4. Sensi i humorit

Abrahami kishte një sens humori të mprehtë, siç kujtojnë historianët. Edhe Winston Churchill kishte një sens humori dhe shumë prej citimeve të tij janë të ndërthurura me shembuj të zgjuarsisë së tij. Ndjenja e humorit është një shenjë e inteligjencës dhe për këtë arsye nëse fëmija juaj e tregon atë, duhet ta inkurajoni. Kjo mund të jetë një shenjë e madhështisë ose suksesit në të ardhmen.

5. Vendosja e standardeve të larta

Fëmijët e zgjuar dhe madje edhe të rriturit janë gjithmonë duke e shtyrë veten dhe duke vendosur standarde më të larta për veten e tyre. Është në instinktin e individëve të tillë që të përmirësohen në të gjitha fushat e punës, shkollës apo shtëpisë në çështjet që i prekin. Ky vetë-udhëzues gjithashtu i ndihmon ata të mësojnë aftësi të reja dhe lëndë të reja në shkollë për të testuar aftësitë e tyre. Kur fëmijë të tillë janë të hiper-përqendruar në fusha specifike për të cilat janë të interesuar, kjo është një shenjë e sigurt e një IQ më të lartë.

Horoskop