Familja / 7 Shtator 2023, 21:19

Pse dëshira jonë seksuale rritet pas një debati me partnerin?!

Pse dëshira jonë seksuale rritet pas një debati me partnerin?!

Njerëzit janë adhurues të mëdhenj të seksit në përgjithësi: është i këndshëm, është një mënyrë e shkëlqyer për t’u rilidhur me partnerin dhe është i mrekullueshëm për shëndetin tuaj, por ç’të themi për seksin pas një debati?

Jeni të mërzitur, jeni përpjekur ta kuptoni për vite me radhë dhe keni përjetuar një mori emocionesh në një gjysmë ore, por befas jeni gati për disa veprime. E keni përjetuar këtë? Epo, nuk jeni vetëm sepse hulumtimet tregojnë se konflikti romantik shpesh rrit ndjenjat e dëshirës seksuale.

Vetë debati ju lë të ndiheni të shkëputur emocionalisht nga partneri juaj, ndërsa seksi që pason vepron si një mënyrë e shpejtë për ta riparuar këtë duke ju afruar emocionalisht dhe fizikisht së bashku. Por, kjo nuk do të thotë që ju duhet të nxitoni direkt në dhomën e gjumit, sepse hulumtimi tregon gjithashtu se efekti është më i fortë kur argumenti zgjidhet me sukses – jo vetëm që duhet të shkoni në shtrat për t’u çlodhur.

Plus, emocionet e shtuara përgjithësisht çojnë në seks më të mirë që ndihet shumë më pasionant, intensiv dhe ka më shumë gjasa të çojë në orgazmë. Me pak fjalë, një argument është pothuajse një formë paraloje.

Horoskop