
BE ndalon shitjen e patatinave me paketim të madh, ja arsyeja
Bashkimi Europian ka vendosur të ndalojë shitjene paketimeve të mëdha të patatinave, me argumentin se mashtron konsumatorët. Si...
Kjo recetë u përgatit nga Maison de goût
Prej disa ditësh, kungujt dimërorë kanë zbukuruar stendat e dyqaneve dhe tregjeve ushqimorë kështu që nëse shihni ndonjë, mos hezitoni ta blini. Halloween-i ka ende kohë, kurse supa e mëposhtme duhet provuar sa hap e mbyll sytë.
Përbërësit: 1 kungull i vogël, 1/2 presh ose qepë, 1-2 patate, 3-4 karota, misra të zier(opsionale), kripë, piper, vaj ulliri, panna për gatim dhe arrë moskat.
Përgatitja: Në një tigan skuqim pak preshin ose qepën. Më pas shtojmë pataten, kungullin, misrat dhe karotat të prera në kubikë. Pasi janë skuqur lehtë shtojmë kripë, piper dhe pak ujë derisa të ziejnë. Në fund e frulojmë dhe më pas shtojmë ujë aq sa e shikojmë që supa nuk është as shumë e trashë dhe as shumë e hollë. Për dorë të fundit shtojmë pak panna për neutralizim aciditeti dhe shijesh, si dhe dhe arrë moskat. Ju bëftë mirë!
Bashkimi Europian ka vendosur të ndalojë shitjene paketimeve të mëdha të patatinave, me argumentin se mashtron konsumatorët. Si...
Tirana është kthyer në një ‘hub’ për transformime. Duke nisur nga artiketurura e deri te fashion, gjenden detaje nga m&eu...
Individët që konsumojnë më shumë kripë janë më të uritur dhe tentojnë ta teprojnë me ushqimin, duke sht...