
“METAMORFOZA E ISLIT” Djali që ndryshon sa herë e përshtatet kudo, në çdo kohë
Nga: Santana Çomora Fotografia: Armand Habazaj Fashion Editor: Niko Komani Editor: Xhoia Dumi Design: Aldo Beshiri Redaktimi letrar: Etleva &Ccedi...
Moti i ftohtë dhe me shi pa një supë të ngrohtë nuk quhet, apo jo? Kjo është një nga pjatat më të preferuara si nga të rriturit, edhe nga fëmijët ndaj provojeni.
Përbërësit: 1/2 gotë makarona elb(orzo), 2 gota lëng pule, 2 gota ujë, mish pule (pjesa e bardhë), 3 domate, 1 qepë e vogël, 1 thelpi hudhër, kripë, piper, gjalpë, vaj ulliri, 1 lugë gjellle salcë domatesh, kopër dhe limon.
Përgatitja: Qepën e presim shumë imët dhe e shtojmë në enën e supës në temperaturë mesatare, ku më përpara kemi shkrirë gjalpin (rreth 70 g) me pak vaj ulliri. E skuqim qepën avash që të zbutet dhe më pas shtojmë hudhrën e shtypur. Pasi janë skuqur shtojmë domatet e grira në rende. Kur masa ka marr valë, shtojmë pak kripë, piper, dhe salcën e domates për t'i dhënë më shumë ngjyrë. Shtojmë lëngun e pulës të zier më parë, ujin dhe në fund makaronat elb. I lejmë të ziejnë pak makaronat dhe më pas shtojmë mishin e pulës. Nga fundi kontrollojmë kripën dhe shtojmë kopër të prerë imët sipas dëshirës. Ju bëftë mirë!
Nga: Santana Çomora Fotografia: Armand Habazaj Fashion Editor: Niko Komani Editor: Xhoia Dumi Design: Aldo Beshiri Redaktimi letrar: Etleva &Ccedi...
Nga: Doreada Mio Ato janë dy. Të pozicionuara, njëra në fillim dhe tjetra në fund të avionit. Njëra njofton ngritjen, tjet...
Diva e muzikës botërore Madonna ka zhvilluar edhe ndalesën e fundit të turneut të saj të shumëpritur “The Celebration...