Mirëqenie / 30 Tetor 2023, 14:44

Ky është ndikimi magjik i hurmave te shëndeti, sidomos nëse konsumohet nga gratë shtatzëna

Ky është ndikimi magjik i hurmave te shëndeti, sidomos nëse

Hurmat janë një nga frutat më të shijshme të këtij sezoni, që padyshim dhe vlerat ushqyese i kanë të larta.

Personat anemik duhet të konsumojnë hurmat sa më shumë të jetë e mundur sepse janë një burim i shkëlqyer i hekurit, por sidomos rekomandohet për fëmijët gjatë pubertetit dhe tek gratë shtatzëna.

Në rast se gjatë shtatzënisë konsumohet hurma të paktën një muaj para lindjes, do të keni më pak dhimbje gjatë procesit të lindjes si dhe më pak gjakderdhje.

Diçka e tillë tashmë e vërtetuar edhe shkencëtarisht nga hulumtimet në Universitetin e Shkencave në Jordani.

Përveç kësaj hurma është një ndihmës i mirë dhe ushqim mjaft pozitiv për shëndetin e nënave edhe pas lindjes. Hurmat ndihmojnë nënat në prodhimin e mjaftueshëm të qumështit të gjirit për fëmijën, e po ashtu edhe parandalon depresionin.

Horoskop