Mirëqenie / 17 Nëntor 2023, 11:05

6 arsye pse flokët yndyrosen shumë shpejt dhe çfarë duhet të bëni

6 arsye pse flokët yndyrosen shumë shpejt dhe çfarë duhet

Lëkura jonë duhet të  prodhojë një sasi të caktuar vaji për të qëndruar e hidratuar dhe për të krijuar një barrierë të hollë midis flokut dhe kushteve të mjedisit. Por, sebumi i tepërt mund të shkaktojë shumë shqetësime, duke filluar nga mungesa e volumit të flokëve, deri te skalpi i irrituar apo zbokthi.

Dhe nëse arrini të identifikoni problemet e vërteta që shkaktojnë yndyrën, mundet edhe ta parandaloni.

Mos e lidhni flokun shumë ngushtë

6 arsye pse flokët yndyrosen shumë shpejt dhe çfarë duhet

Kapja e flokëve bisht mund të duket si një mënyrë e mirë për të fshehur yndyrën e tepërt, por në fakt është e kundërta. Flokët mund të duken të rregullt, por ky model bën të mundur që yndyra të grumbullohet në të gjithë skalpin e kokës. Po ashtu edhe përdorimi i produkteve të tjera që mund të përdoren për stilim, por që rëndojnë mbi flok, shtojnë yndyrën.

Shpëlajeni flokun me ujë të ftohtë

6 arsye pse flokët yndyrosen shumë shpejt dhe çfarë duhet

Uji i nxehtë është i shkëlqyeshëm për të hapur poret dhe për të hequr papastërtitë. Por, gjithashtu është edhe i dëmshëm. Uji i nxehtë e than shumë skalpin, duke shkaktuar në këtë mënyrë zbokth dhe duke prodhuar shpejt yndyrën.

Zgjidhni me kujdes shampon

6 arsye pse flokët yndyrosen shumë shpejt dhe çfarë duhet

Ekspertët këshillojnë që të bëni kujdes me produktet që etiketohen si “intensive”, sepse mund t’i mbipeshojnë flokët duke i bërë ato të sheshta dhe pa volum.

Mos i krihni dhe prekni flokët shumë shpesh

6 arsye pse flokët yndyrosen shumë shpejt dhe çfarë duhet

Kur prekni flokët gjithmonë transferoni vajra dhe baktere nga duart, duke përfunduar që t’i bëjnë ato më të yndyrshëm. Edhe krehja e shpeshtë po ashtu bën që vajrat të përhapen në të gjithë gjatësinë e flokut.

Mos u stresoni

6 arsye pse flokët yndyrosen shumë shpejt dhe çfarë duhet

Stresi bën që trupi të prodhojë më shumë kortizol. Ky hormon nxit lëkurën të prodhojë më shumë sebum, e si rezultat në flokë do të ketë yndyrë të shtuar. Ndaj përpiquni të menaxhoni stresin gjatë ditës.

Mos i lani flokët shpesh

6 arsye pse flokët yndyrosen shumë shpejt dhe çfarë duhet

Ndoshta duket absurde, por sa më shumë t’i lani flokët aq më të yndyrshëm bëhen. Kur i lajmë flokët shpesh, prishim ekuilibrin e pH të shëndetshëm dhe si pasojë flokët do të yndyrosen.

 

 

Horoskop