News / 20 Nëntor 2023, 09:32

Republika Domenikane 'pushtohet' nga shirat e rrëmbyeshëm, viktima dhe kaos në shumë provinca

Republika Domenikane 'pushtohet' nga shirat e rrëmbyeshëm,

Shira të rrëmbyeshëm dhe stuhi që përfshinë fundjavën, kanë krijuar një kaos të vërtetë në Republikën Domenikane, duke shkaktuar deri tani të paktën 21 viktima mes tyre edhe 3 fëmijë. Sipas zyrtarëve mijëra të tjerë janë detyruar të largohen nga banesat dhe të kërkojnë për zona më të sigurta.

Qendra e Operacioneve Emergjente tha se shiu shkaktoi përmbytje masive të shtëpive, ndërprerje të energjisë elektrike, si dhe rrugë e ura të dëmtuara.

Autoritetet vendase bënë me dije se shirat e rrëmbyeshëm pritet të vazhdojnë, ndaj edhe shumica e 32 provincave të vendit mbeten ende nën alarmin e kuq.

Ndërkohë mësimi në shkolla është pezulluar të paktën deri ditën e mërkurë, derisa të bëhet edhe vlerësimi për kushtet se ku do të vijojë mësimdhënia.

Horoskop