Mirëqenie / 20 Nëntor 2023, 20:33

Nëse keni mbushur 30 vjeç këto analiza shëndetësore duhet t'i bëni patjetër

Nëse keni mbushur 30 vjeç këto analiza shëndetësore

Do të ishte shumë mirë nëse do të jetonim të shëndetshëm deri në ditën e fundit. Disa njerëz madje mund të kenë sukses.

Ata madje mund të arrijnë një moshë të vjetër, pa probleme të veçanta shëndetësore. Është ADN e mirë, është ushqimi, vendi, marrëdhëniet dhe mijëra faktorë të tjerë që mund të ndikojnë në jetëgjatësinë e mirë.

Mund të mos e dimë se si do të zhvillohet shëndeti ynë, por ajo që dimë me siguri është se sa më herët ta kapim një problem shëndetësor, aq më i mirë do të jetë trajtimi i tij.

 Pra, mos prisni derisa të shihni një simptomë, por të paktën bëni rregullisht testet bazë që do të gjeni më poshtë, veçanërisht nëse jeni mbi 30 vjeç:

Kontroll kardiak
Testet biokimike
Mamografia
Depistimi për kancerin e zorrës së trashë
Kontrolli i presionit të gjakut
Testi i densitetit të kockave
Ekzaminimi i legenit dhe Paptesti
Ekzaminimi për aneurizëm të aortës abdominale
Ekzaminimi i syve
Testet e shpeshta të urinës.

Horoskop