Modë / 21 Nëntor 2023, 13:03

Stilistët Etno Vibe në Living

Stilistët Etno Vibe në Living

Kur flasim për traditat kombëtare ndjesia është e papërshkrueshme, e sidomos kur bëhet fjalë për ruajtjen dhe promovimin e tyre edhe përtej kufijve.

Stilistët Etno Vibe në Living

Patriotizmin e kemi parë të shprehur në disa aspekte, por akoma më emocional bëhet kur elementet tradicionale i shohim në veshje. E ndërsa flitet për modë dhe trende, stilistët tanë kanë arritur t’i ruajnë me fanatizëm, detajet tradicionale shqiptare, duke e njohur botën me Shqipërinë e vogël, të bukur e me vlera plot.

Stilistët Etno Vibe në Living

Moda dhe stili janë gjuhë universale, ashtu sikurse etnografia shqiptare me disiplinat e saj, ku në qendër si një mbretëreshë qëndron kostumografia. Arti i komunikimit është në thurjen e çdo jeleku, xhublete, dimije apo rripi të kostumeve shqiptare.

Stilistët Etno Vibe në Living

Një kontribut të veçantë në përhapjen e këtyre vlerave brenda dhe jashtë territorit të Shqipërisë mund të përmendim Besë Neziri Rugova, Dorina Kola, Bela Maçin, Katerina Zotaj, Etnik Shalaj etj., stilistë, koleksionet e të cilave janë frymëzuar nga rrënjët dhe elementet ndonjëherë misterioze të kostumografisë dhe etnografisë shqiptare.

Stilistët Etno Vibe në Living

Stilistët Etno Vibe në Living

Stilistët Etno Vibe në Living

Stilistët Etno Vibe në Living

Stilistët Etno Vibe në Living

Stilistët Etno Vibe në Living

Stilistët Etno Vibe në Living

Stilistët Etno Vibe në Living

 

Horoskop