Mirëqenie / 7 Dhjetor 2023, 15:18

STUDIMI: 40 milionë gra çdo vit përballen me probleme shëndetësore afatgjata të shkaktuara nga lindja

STUDIMI: 40 milionë gra çdo vit përballen me probleme

Një studim i publikuar nga 'The Lancet Global Health' zbulon se të paktën 40 milionë gra përjetojnë një problem shëndetësor afatgjatë të shkaktuar nga lindja e fëmijëve çdo vit, shkruajnë mediat e huaja. 

Për të zbuluar rreziqet dhe për të shmangur komplikimet që mund të çojnë në probleme të qëndrueshme shëndetësore, ekspertët e përshkruajnë kujdesin efektiv gjatë shtatzënisë dhe lindjes si një faktor kritik parandalues.

"Shumë kushte pas lindjes shkaktojnë vuajtje të konsiderueshme në jetën e përditshme të grave shumë kohë pas lindjes, si emocionalisht ashtu edhe fizikisht, dhe megjithatë ato janë kryesisht të nënvlerësuara, të nënvlerësuara dhe të nënraportuara," tha Pascale Allotey, drejtoresha e shëndetit seksual dhe riprodhues dhe kërkimit në ëorld Health. Organizata (OBSH).

Studimi identifikoi asnjë udhëzim të fundit të cilësisë së lartë për të mbështetur trajtimin efektiv për 40% të 32 kushteve prioritare të analizuara gjatë një rishikimi të literaturës që përfshin 12 vitet e fundit.

Sipas studimit, një sistem shumëdisiplinor shëndetësor jo vetëm që ofron shërbime materniteti me cilësi të lartë dhe të respektueshme, por gjithashtu parandalon shëndetin e keq dhe zbut ndikimin e pabarazive më të gjera dhe është i nevojshëm për të mbështetur gratë dhe vajzat më të cenueshme.

Horoskop