Konfirmohen dy emrat e prezantueseve të "Kënga Magjike" 2024
Kënga Magjike ka nisur duke prezantuar javë pas jave në emisionin "E diela shqiptare" të gjithë artistët që do të kualif...
Kur nuk dini çfarë të përgatisni për të mposhtur nepsin, AgroWeb.org ju jep një zgjidhje.
Një recetë e shijshme dhe e plotë që do t’ju shuajë urinë duke ju ngopur në pak çaste.
Çfarë kanë këto pite ndryshe nga pitet e tjera? Sekreti qëndron tek shtresa e pjekur e kosit dhe djathit në sipërfaqen e piteve.
Mund t’i përgatisni shumë shpejt duke ndjekur këshillat e AgroWeb.org.
Nëse doni një shije vërtet unike, e mira është që edhe brumin e piteve a përgatisni në shtëpi.
Por mund edhe të bëni me hile një ose dy herë, dhe të përdorni pitet e gatshme njësoj si ato që përdoren për sufllaqet.
Përbërësit për pitet
2 lugë çaji maja buke
1 lugë çaji me sheqer
160 ml qumësht
80 ml ujë i ruajtur në temperaturë ambienti
320 gr miell gruri
1 lugë çaji kripë
1 lugë gjelle vaj ulliri
Përbërësit për salcën me kos dhe djathë
2-3 lugë gjelle me thërrime djathi të bardhë
4 lugë gjelle kos shtëpie
2-3 lugë gjelle me majdanoz ose nenexhik të prerë
1 lugë gjelle vaj ulliri
Piper i zi
Përgatitja e Piteve
Bashkoni në një tas sheqerin, majanë e bukës, ujin dhe qumështin. Përzjejini të gjitha bashkë dhe lërini mënjanë për 5 minuta.
Në një tjetër tas të madh, AgroWeb.org ju udhëzon të bashkoni miellin dhe kripën. Përzjejini me një njëra tjetrën.
Shtoni përzierjen e majasë me qumësht dhe përzjejeni me miellin derisa masa të njëtrajtësohet.
Kalojeni brumin në tavolinën e kuzhinës, të cilën më parë e keni spërkatur me pak miell.
AgroWeb.org ju udhëzon të punoni brumin për disa minuta derisa masa e tij të bëhet e butë.
Më pas, të gjithë brumin rrumbullakosni dhe mbulojeni me një pecetë të pastër kuzhine. Lëreni të pushojë përreth 40 minuta derisa masa e tij të dyfishohet.
Ndërkohë keni ndezur furrën në 200 gradë.
Shtypeni brumi me duar dhe ndajeni në 6 pjesë të barabarta.
Hapeni secilën prej tyre në formën e rrethit me një diametër prej 20 centimetrash.
Vendosini në një tavë të lyer me vaj dhe shpojini me një pirun.
Futini për të pjekur derisa sipërfaqja e tyre të ketë marrë një ngjyrë të artë.
Përgatitja e Salcës me Kos dhe Djathë
Nxirrini pitet nga furra e ndërkohë që ato ftohen, AgroWeb.oeg ju udhëzon që të përgatisni salcën me kos dhe djathë.
Në një tas mesatar hidhni thërrimet e djathit dhe kosin, përzjejini të dy përbërësit derisa të formoni një salcë kremoze.
Shtoni majdanozin apo nenexhikun dhe vajin e ullirit për t’i dhënë dhe shijen e duhur.
Më pas spërkateni me piper të zi.
Këtë salcë përhapeni në sipërfaqen e piteve.
Mundohuni të krijoni një shtresë të hollë.
Futini përsëri në furrë pitet për 5-10 minuta ose derisa salca të mpikset./AgroWeb
Kënga Magjike ka nisur duke prezantuar javë pas jave në emisionin "E diela shqiptare" të gjithë artistët që do të kualif...
Sapo ka mbërritur koleksioni i ri i fustaneve të nusërisë së Vera Wang, për vitin 2025.I quajtur "Thelbi i Verës", ky kolek...
Kur biem kokë e këmbë në dashuri ndonjëherë harrojmë të jemi racionalë, si rrjedhojë nisim të mos u kus...