Mirëqenie / 15 Janar 2024, 17:57

Në Kinë zbulohet një person me grupin e gjakut “P”, ja çfarë thonë shkencëtarët

Në Kinë zbulohet një person me grupin e gjakut “P”,

Gazetari Edison Myrteza ka ndarë detaje nga grupi më i ri i gjakut që po qarkullon në Kinë, i cili njihet si “Gjaku i dinozaurit” ose “Gjaku Panda”.

Në një lidhje me Skype nga Kina për mediat, ai ka thënë se ky grup gjaku P ndodhet në 0.4% të popullsisë së Kinës dhe shkencëtarët janë duke zbuluar si arriti deri te njeriu.

Sakaq, Edisoni theksoi se fillimisht ky grup gjaku u konstatua rastësisht nga kontrollet rutinë të qytetarëve, duke i befasuar të gjithë.

“Nuk e di pse shkencëtar e kanë quajtur gjaku i dinozaurit ose i Pandës, ndoshta sepse Panda është kafshë kineze dhe dinozauri shumë i rrallë. Por në Kinë është një gjak i veçantë. Ka qenë një kontroll rutinë dhe është zbuluar te shumë persona që nuk kishin lidhje me njëri-tjetrin në pjesë të ndryshme të Kinës.

Në këtë dhjetëvjeçar, ky është rasti i katërt. Sipas shkencëtarëve, është një grup gjaku i veçantë. të gjitha këto raste janë duke u studiuar, se çfarë të veçante ka dhe si arriti deri te njeriu.

Deri tani në Kinë janë zbuluar 10 lloje grupi gjaku dhe grupi i gjakut P është më i veçantë”, u shpreh gazetari.

Horoskop