Mirëqenie / 23 Janar 2024, 18:07

OBSH ngre alarmin: Rriten me 30-fish infektimet me fruth në Evropë

OBSH ngre alarmin: Rriten me 30-fish infektimet me fruth në Evropë

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ngre alarmin për rastet e shtuara me fruth në Europë.

Nëpërmjet një komunikimi zyrtar OBSH njofton për një rritje alarmante me 30-fish të rasteve të fruthit në Evropë gjatë 2023-it.Teksa bën thirrje për vaksinim, OBSH thotë se rastet me fruth janë rritur me tridhjetë herë në periudhën janar-tetor të vitit 2023 në krahasim me vitin 2022.

Më shumë se 30,000 njerëz u infektuan në 2023, krahasuar me 941 gjatë gjithë vitit 2022, shkruan BBC.

Drejtuesit e shëndetësisë paralajmërojnë se rastet janë ende në rritje dhe nevojiten “masa urgjente” për të parandaluar përhapjen e mëtejshme.

OBSH-ja mendon se kjo është rezultat i numrit më të paktë të fëmijëve që janë vaksinuar kundër sëmundjes gjatë pandemisë së COVID.
plotësisht kundër fruthit.

Duke folur për situatën në Evropë, Dr Hans Kluge, drejtor rajonal në OBSH, u shpreh se situatë është shumë shqetësuese.

“Ne kemi parë, në rajon, jo vetëm një rritje 30-fish të rasteve të fruthit, por edhe afro 21,000 shtrime në spital dhe pesë vdekje të lidhura me fruthin. Kjo është shqetësuese.Vaksinimi është mënyra e vetme për të mbrojtur fëmijët nga kjo sëmundje potencialisht e rrezikshme”, tha ai.

BBC

Horoskop