Familja / 11 Shkurt 2024, 12:12

Cilat janë frikërat më të mëdha seksuale të një gruaje dhe si t'i tejkalojë

Cilat janë frikërat më të mëdha seksuale të

Frika nga të qenit lakuriq

Jo vetëm ato që kanë disa kilogramë më tepër dhe pak celulit, por edhe gratë me pak papërsosmëri shpesh ndihen të papërsosura dhe kanë komplekse; vetëm duke menduar dhe imagjinuar veten të zhveshur ato turpërohen dhe ndihen jo rehat. Efekti është se kur bëjnë dashuri nuk mund ta lëshojnë veten, duke u fokusuar në përshtypjen që trupi i tyre do të lërë tek partneri.

Çfarë duhet bërë

Trupi i një gruaje të re është ende në proces ndryshimi, kështu që ndonjëherë është e vështirë ta pranosh atë, por frika nga të metat e dikujt qëndron gjithmonë tek gratë më të mëdha . Megjithatë përgjigja është e thjeshtë dhe është aty, te njeriu që kemi zgjedhur në krah: po sikur në vend që të shikojmë veten në një pasqyrë të vërtetë, e cila vetëm na bën të ndihemi rehat, të pasqyroheshim në sytë e partnerit tonë? Mësojmë të reflektojmë në reagimet e atyre që na duan, vëzhgojmë emocionet e tyre, dëshirën e tyre përpara nesh dhe, nëse vërtet na vjen turp për atë trupinm zgjedhim pozicionin e misionarit, i cili lejon vetëm kontaktin me sy. ndërsa pjesa tjetër e trupit mund të shihet vetëm përmes kontaktit me lëkurën, duke mos lënë vend për siklet.

Frika për të mos pasur orgazmë

Një frikë tjetër shumë tipike e femrave është ajo e mos përjetimit të orgazmës, veçanërisht në fillim të një lidhjeje të re ose pas një periudhe në të cilën dëshira është zhdukur.

Çfarë duhet bërë

Fillimisht le të heshtim, të gjitha femrave u ndodh të kalojnë një fazë të jetës në të cilën shqetësimi zë vendin e kënaqësisë. Problemi është se sa më shumë të mendojmë për këtë, aq më shumë profecia bëhet e vërtetë. Si mund ta çlirojmë veten nga ankthi i performancës? Le të përpiqemi të planifikojmë seksin, kështu që nuk do të rrezikojmë të bëjmë dashuri kur jemi të lodhur ose s'kemi kohë. Pastaj le të përgatitemi për takimin e dashurisë në një mënyrë krijuese, duke kërkuar fantazitë tona për të kërkuar eksitimin që do të vijë. 

Frika nga disa fantazitë seksuale

Shumë femra kanë frikë nga disa nga fantazitë e tyre erotike që kanë protagonistë meshkuj të panjohur apo imazhe që i konsiderojnë si tradhti.

Çfarë duhet bërë

E bukura e fantazive është se ato as nuk ofendojnë askënd dhe as nuk e lëndojnë dikë; nuk ka të bëjë me tradhtinë e vërtetë të partnerit apo edhe për të dëshiruar vërtet një seks ndryshe. Megjithatë, nëse njohja e gjithë kësaj nuk është e mjaftueshme për të mbizotëruar akoma mbi ndjenjën e fajit, atëherë le të provojmë me një ushtrim të thjeshtë: le të vendosim në gjumë fantazinë që na tremb, "ta mbyllim në një sirtar" dhe ta rikujtojmë disa ditë më vonë. 

Horoskop