Mirëqenie / 11 Shkurt 2024, 19:13

Shumë vajza e anashkalojnë: Për çfarë shërben tonik-u dhe përse duhet ta përdorim gjithmonë

Shumë vajza e anashkalojnë: Për çfarë shërben

Toniku është një produkt që zakonisht femrat e konsiderojnë si hap të parëndësishëm gjatë përgatitjes për kujdesin e lëkurës dhe e anashkalojnë gjatë ritualeve të përditshme të bukurisë.

I njohur ndryshe si "përtëritësi i lëkurës", ai nuk shërben për largimin e makijazhit dhe papastërtive të fytyrës, pasi këtë funksion e kanë xhelat dhe shkumat për pastrim, qumështi dhe ujërat përkatës për pastrimin e fytyrës.

Toniku e lë lëkurën të mbrojtur më mirë nga faktorët e jashtëm, stresti oksidativ dhe radikalet e lira. Shtimi i një toniku në rutinën tuaj të përditshme shpesh mund të jetë çelësi i një pamje rrezatuese, më të freskët.

Toniku për fytyrë është tretje ujore që vendoset në fytyrë për disa arsye:

▪ Për hidratimin e lëkurës, e bën më të butë dhe e pengon tharjen, sidomos gjatë muajve të dimrit (për shkak të tharjes së ajrit nëpër ambiente ku ka kondicioner) dhe muajve të verës ;

▪ Largon qelizat e vdekura që mbesin edhe pas larjes së fytyrës (të cilat mund ta thajnë lëkurën) dhe kthen aciditetin natyror të lëkurës;

▪ Largon mbetjet e qumështit për pastrimin e fytyrës (dhe makijazhit);

▪ Ka efekt antibakteror dhe antiinflamator në lëkurën e prirur për irritime, inflamacione dhe alergji;

▪ Mund të vendoset si bazë  para kremit, serumit dhe preparateve tjera për hidratimin e lëkurës.

Si ta vendosni tonikun në fytyrë

Pasi të keni vendosur xhelin (ose shkumën) për larje ose qumështin për pastrimin e lëkurës dhe makijazhit, tonikun e nxirrni me anë të spërkatësit, e hidhni në fytyrë dhe  e lini të thahet pa e fërkuar ose fshirë.

Horoskop