
Apple dhe Google marrin vendimin e menjëhershëm për aplikacionin Tik Tok
TikTok tashmë mund të shkarkohet lehtësisht edhe në Amerikë, pasi platforma është rikthyer për përdorim në gji...
Fëstëkët ose stikat janë kthyer në arrorin e preferuar të shumë shqiptarëve, sidomos vitet e fundit. Në ëmbëlsira, akullore apo ushqime të tjera, stikat kan♪ filluar të futen në shumë receta.
Por çfarë duhet të dini për fëstëkun? Më poshtë ju tregojmë disa fakte interesante:
Pema e fëstëkut rritet deri në rreth 20 metra e gjatë dhe ka nevojë për pak ose aspak shi dhe duhet të ketë nxehtësi të lartë. Çuditërisht, në Iran, pretendojnë se kanë pemë fëstëku 700-vjeçare! Një pemë e re merr 7 deri në 10 vjet që të piqet dhe të japë fryte.
Të gjitha lëvozhgat e fëstëkut janë natyralisht ngjyrë bezhë. Disa kompani i ngjyrosin arrat me ngjyrë të kuqe ose jeshile.
Kalifornia prodhon rreth 300 milionë paund fëstëkë çdo vit, që përbën 98 për qind të prodhimit të Amerikës.
Lëvozhgat e fëstëkut zakonisht ndahen natyrshëm kur piqen.
Kokrrat shpesh hahen të plota, të freskëta ose të pjekura, ose të kripura ose të pakripura.
Në Lindjen e Mesme, njerëzit e quajnë fëstëkun arrë e qeshur.
Në Kinë, njerëzit e quajnë fëstëkun arrë e lumtur.
Përfitimet shëndetësore
Fistikët janë një burim i shkëlqyer i vitaminës B6, bakrit dhe manganit dhe një burim i mirë i proteinave, fibrave, tiaminës dhe fosforit. Provat shkencore sugjerojnë, por nuk vërtetojnë se ngrënia e 42.5 g në ditë e shumicës së arrave, si p.sh. fëstëkët, si pjesë e një diete të ulët në yndyrna të ngopura dhe kolesterol, mund të zvogëlojnë rrezikun e sëmundjeve të zemrës.
TikTok tashmë mund të shkarkohet lehtësisht edhe në Amerikë, pasi platforma është rikthyer për përdorim në gji...
Kur sëmuremi me grip, dëshira për të shpëtuar prej tij është e madhe dhe na shtyn drejt gabimeve që kanë efekt t&eu...
Agjencitë hapësinore anembanë botës kanë për detyrë të lokalizojnë, studiojnë dhe analizojnë trajektoret ...