Familja / 16 Prill 2024, 19:33

“Mund t’i dërgojmë fëmijët në shkollë me rroba me njolla”, video e kësaj nëne ndezi debat në rrjet

“Mund t’i dërgojmë fëmijët në shkollë

Prindërimi vjen me sfidat e veta, dhe lundrimi në botën e veshjeve të fëmijëve është padyshim një prej tyre. Nga masat e ndryshme nëpër marka të ndryshme deri te rritja e shpejtë, është një luftë e vazhdueshme. Dhe në krye të kësaj, ne kemi rrëmujë të pashmangshme. Një nënë mbrojti të drejtat e fëmijëve të saj të veshur me rroba me njolla, por pati reagime të ndryshme në internet.

Marla Branyan, në një video tashmë virale , bëri një deklaratë të guximshme:

“Është në rregull t’i dërgoni fëmijët tuaj në shkollë me rroba të pastra, por me njolla.”

Arsyetimi i Branyan është jashtëzakonisht praktik. Ajo tregon se nëse rrobat janë të pastra, por të njollosura nga aktivitetet në shkollë, pse të mos i lejojmë fëmijët t’i veshin ato? Në fund të fundit, zëvendësimi i vazhdueshëm i rrobave me njolla mund të bëhet i vështirë financiarisht, veçanërisht kur fëmijët duket se e kanë zotëruar artin e ndotjes brenda pak minutash. Ajo përmendi:

“Unë nuk mund të përballoj t’i zëvendësoj këto pantallona çdo javë.”

@marla_branyan I think most preschool teachers and daycare providers would actually prefer kids NOT be in their nicest/name brand clothes bc it takes some pressure off the teachers/providers to help keep those clothes as clean as possible. Kids need freedom to be messy and dirty, and that preschool and daycare age is a great opportunity for that. #daycare #preschool #parentsoftoddlers #toddlersoftiktok #parents #parentsofpreschoolers #parentsoftiktok #daycareprovider #daycarelife #daycareworker #preschoolteacher #preschoolmom ♬ original sound - ᗰ ᗩ ᖇ ᒪ ᗩ ????

Nëna madje përmendi se shumica e mësuesve të parashkollorëve dhe ofruesve të çerdheve ndoshta do të preferonin që fëmijët të mos ishin me rrobat e tyre më të bukura. Veshja e rrobave të njollosura dhe të përdorura mund të largojë njëfarë presioni nga mësuesit për të ndihmuar në mbajtjen e atyre rrobave sa më të pastra.

Por pati reagime të ndryshme.

Videoja e saj ngjalli një debat të gjallë, me disa që duartrokasin qasjen e saj praktike dhe të tjerë ngritën shqetësime për higjienën dhe pamjen e jashtme. Ndërsa disa theksuan se të rriturit nuk shkojnë në punë me rroba të pastra por të njollosura dhe as fëmijët e tyre nuk duhet të shkojnë, shumë prindër e kuptojnë luftën e përditshme për të mbajtur të paprekura rrobat e fëmijëve.

Horoskop