News / 22 Prill 2024, 14:53

5 rregulla kyçe për një martesë të shëndetshme

5 rregulla kyçe për një martesë të shëndetshme

Ditët e sotme martesa e shëndetshme është kthyer në një sfidë më vete për shumë çifte, kjo për disa arsye të cilat janë shtuar me kalimin e viteve. Një ndër këto faktor është ehe zhvillimi i teknologjisë.

Scott Means, autor dhe bashkëthemelues i librit “Martesa e krijuar nga Parajsa”, bashkë me bashkëshorten, ndihmojnë çiftet të gjejnë intimitet dhe të rikthejnë pasionin në martesat.

Tregoni mirënjohje

Qëndroni mirënjohës për atë se kush është bashkëshorti juaj dhe kujtojini vetes pse ju tërhoqën ata në radhë të parë.

Shikoni me admirim të ardhmen

Është mirë të shikosh mbrapa me mall kohët e së shkuarës, por nuk është e shëndetshme t’i përmbahesh një ideje të idealizuar se gjërat do të ishin më mirë nëse do të mund të ktheheshe disi në mënyrën si kanë qenë dikur. Në vend të kësaj, zgjidhni të besoni se më e mira është gjithmonë përpara jush.

Përqafoni vetëmohimin

Nëse e keni zakon ta mbani bashkëshortin përgjegjës për lumturinë tuaj, duhet të mësoni ta merrni këtë përgjegjësi mbi veten tuaj. Mbani mend se nëse e shihni martesën tuaj kryesisht në lidhje me të drejtat tuaja dhe atë që merrni nga marrëveshja, do të përfundoni të hidhur dhe të zhgënjyer në planin afatgjatë. Nga ana tjetër, nëse e shihni martesën tuaj kryesisht si një mundësi për ta dashur me vetëmohim dhe për t’i shërbyer bujarisht bashkëshortit tuaj sa më mirë që keni, do të korrni përfitimet afatgjata të një marrëdhënieje të fortë dhe të ngushtë.

Njihni edhe të metat tuaja

Çdo marrëdhënie e shëndetshme rritet dhe ndryshon me kalimin e kohës, dhe nëse dëshironi që martesa juaj të qëndrojë e fortë, duhet të jeni të gatshëm të rriteni dhe të ndryshoni gjatë rrugës.

Kujdesuni për marrëdhënien tuaj

Një martesë kërkon që ju të mbani sytë dhe zemrën vigjilente ndaj gjithçkaje që ndodh brenda dhe rreth jush. Vazhdimisht bëni pyetje si “Si po ia dalim?” dhe “A ke nevojë për ndonjë gjë më shumë nga unë?”. Kultivoni mirënjohje dhe luftoni mendimet egoiste. Punoni për të eliminuar reaktivitetin emocional dhe për të kultivuar emocione pozitive si dashuria dhe dhembshuria. Qëndroni në harmoni me marrëdhënien tuaj fizike, duke ushqyer pasionin tuaj.

 

Horoskop