Çaji i sherebelës dhe hithrës kundër alergjive të stinës
Alergjia mund të përshkruhet si një reagim jo normal i sistemit imunitar ndaj një substance që jo domosdoshmërisht ësht&eum...
Nëse ka një recetë që fiton mbi të gjitha fantazitë e shijes, është ajo e recetës shqiptare të përgatitjes së çomlekut. Mënyra e gatimit të tij dhe shija e mrekullueshme është me të vërtetë speciale dhe të përfshin tërësisht.
Magjepsëse dhe e plotë në aromë, për këtë pjatë nuk mbeten fjalë, mjafton të lëpish gishtat dhe t’i dorëzohesh shijes së saj.
Pavarësisht se përgatitja tipike e çomlekut është ajo me mish lepuri të egër, kjo recetë mund të përgatitet me të gjitha llojet e mishrave, viçi, qengji, pule etj.
Përbërësit për 4-5 persona:
- 800 gr mish lepuri, viçi, qengji, pule(sipas dëshirës)
- 1 kg qepujka
- Kripë, pipër, rigon
- Hudhra (3-4 kokrra vendi)
- 3 domate
- Salcë speci
- Uthull
- Piper i zi
Përgatitja:
Kauardisim mishin me hudhrat dhe qepujkat deri sa të zverdhen. I shtojmë salcën e specit, domatet e grira dhe erëzat (kripë, piper, rigon). Shtojmë ujë deri sa të mbulohet mishi dhe dy lugë gjelle uthull. E lëmë të ziejë në zjarr të ngadaltë deri sa qepa dhe mishi të jenë zier mirë. Kjo gjellë përgatitet në vorbë.
Alergjia mund të përshkruhet si një reagim jo normal i sistemit imunitar ndaj një substance që jo domosdoshmërisht ësht&eum...
Nëse keni dëgjuar tashmë për Feng Shui, disiplinën e mbushur plotë sekrete për sjelljen e fatit të mirë, sot do j...
Veriu i Europës është duke u kërcënuar nga një uragan i quajtur “cikloni bombë”. Tre shtete që parashikohe...