Familja / 9 Qershor 2024, 09:32

Nga marrëdhënia treshe tek seksi në publik, këto janë 7 fantazitë më të zakonshme seksuale

Nga marrëdhënia treshe tek seksi në publik, këto janë 7

Ne mund të jetojmë në një shoqëri që është më e hapur dhe pozitive për seksin se kurrë më parë, por një ekspert thotë se kemi ende një rrugë të gjatë për të bërë.

Ndërsa hulumtonte për librin e tij të ri, “Tell Me ëhat You ëant£, psikologu social Dr Justin Lehmiller intervistoi 4,175 amerikanë për jetën e tyre seksuale në atë që është ndoshta sondazhi më i madh dhe më gjithëpërfshirës i fantazive seksuale në SHBA deri më sot.

Në intervista, ai i pyeti njerëzit për jetën e tyre seksuale dhe sa shpesh ata fantazonin për njerëz, vende dhe gjëra specifike në një përpjekje për të thyer stigmën rreth seksualitetit.

Përveçse e bën më të lehtë seksin për njerëzit për t’u diskutuar, libri i tij zbulon gjithashtu disa nga fantazitë seksuale më të zakonshme të njerëzve.
Pra, cilat janë shtatë fantazitë seksuale më të zakonshme?

1) Të kesh një treshe
Në krye të listës, 89 për qind e të anketuarve thanë se fantazonin të bënin një treshe me njerëz të tjerë, me ata në lidhje që thonë se treshja do të përfshinte në mënyrë ideale bashkëshortin e tyre.

Lehmiller zbuloi gjithashtu se meshkujt heteroseksual kishin më shumë gjasa të fantazojnë të bënin një treshe me dy gra, ndërsa gratë heteroseksuale nuk tregonin një preferencë për gjininë.

2) Përjetimi i dhimbjes
Sipas gjetjeve të Lehmiller, 65 për qind e pjesëmarrësve fantazuan për përjetimin e dhimbjes

3) Ndryshimin e rutinës
Pavarësisht nëse ka të bëjë me ndryshimin e pozicioneve, vendndodhjeve apo partnerëve, Lehmiller zbuloi se një numër i madh njerëzish fantazonin për të përzier rutinën e tyre të zakonshme seksuale.

Për shembull, nëse ata zakonisht bënin seks në shtrat, ata do të fantazonin për një mjedis publik ose nëse do të ishin në një lidhje, do të fantazonin të bënin seks me dikë tjetër.

4) Seksi publik
Vendndodhja ishte një nga fantazitë më të mëdha për gratë, ku shumica zbuluan se ato shpesh fantazonin të bënin seks në një vend publik ku rrezikoni të kapeni.

Disa nga vendet kryesore të përmendura përfshinin zyrën, parkun dhe një ashensor.

5) Marrëdhënie të hapura
Një numër i madh pjesëmarrësish zbuluan se do të dëshironin të bënin seks me njerëz të tjerë nëse do të miratohej nga partneri i tyre.

79 për qind e burrave dhe 62 për qind e grave kishin fantazuar për të qenë në një marrëdhënie të hapur, ndërsa 58 për qind pranuan se mendonin të shikonin partnerin e tyre duke bërë seks me njerëz të tjerë.

6) Seks kuptimplotë
Shumica e burrave dhe grave zbuluan se dëshirojnë seks “kuptimplotë” që i bën të ndihen të dëshiruar, të vlerësuar dhe të dashur.

Ata gjithashtu thanë se ndjenja sikur ishin të mirë në shtrat dhe të parezistueshëm ishte një ndezje.

7) Takimet me të njëjtin seks
Ndërsa shumë nga pjesëmarrësit u identifikuan si heteroseksualë, një numër i madh thanë se kishin fantazi për të njëjtin seks.

59 për qind e femrave të rrepta thanë se kishin fantazi për seksin me femra të tjera, ndërsa 26 për qind e meshkujve heteroseksualë thanë se kishin fantazi për seksin me meshkuj të tjerë.

Rreth një në katër burra gjithashtu dëshironte seks me një transvestit, ndërsa një në tre burra tha se kishte fantazuar për seksin me një transeksual.

Horoskop