Mirëqenie / 24 Qershor 2024, 18:03

Arsyet përse ju bën mirë të flini pa rroba këtë verë

Arsyet përse ju bën mirë të flini pa rroba këtë

Të flesh pa rroba, pra lakuriq i bën mirë shëndetit tuaj intim dhe jo vetëm kaq: heqja dorë nga pizhamet dhe veçanërisht të brendshmet zvogëlon rrezikun e acarimit dhe gjithashtu mund t'ju bëjë të flini më mirë.

Fjetja me të brendshme të ngushta dhe të parehatshme mund të çojë në probleme të shumta shëndetësore, duke përfshirë acarim, gërvishtje, infeksione (për shkak të akumulimit të baktereve) dhe erëra të pakëndshme .

Në fakt, me afrimin e motit më të ngrohtë, zonat intime ka gjasa të jenë më të djersitura se normalja, duke shkaktuar akumulim më të madh të lagështirës, ​​gjë që mund të çojë në infeksione.

Për më tepër, gjatë netëve të nxehta ju fryheni dhe të brendshmet e ngushta mund të lënë shenja ose acarim, duke shkaktuar një shqetësim në mëngjes”.

Tre arsye pse duhet të flini lakuriq në verë

Në verë, zonat intime mund të djersiten veçanërisht, kështu që gjumi pa të brendshme është një mënyrë e shkëlqyer për të lejuar që lëkura juaj të rikuperohet pas një dite nën shtresa të shumta veshjesh. Dhe lejimi i qarkullimit të ajrit rreth zonës tuaj intime mund të ndihmojë në reduktimin e acarimit, skuqjes ose çdo shqetësimi tjetër të lëkurës që mund të përjetoni.

Fjetja lakuriq zvogëlon rrezikun e infeksioneve dhe acarimit
Gjatë netëve të ngrohta, pjesa juaj intime mund të jetë më e djersitur se normalja, pasi ka të ngjarë të grumbullohet më shumë lagështi nëse vishni të brendshme të ngushta. Duke hequr dorë nga të brendshmet, ju qëndroni më të thatë dhe keni më pak rrezik të grumbullimit të baktereve, që do të thotë më pak infeksione.

Është më komode
Gjumi pa të brendshme është shumë më i rehatshëm për lëkurën. Trupi nuk do të ndihet i kufizuar nga pëlhurat e ngushta dhe lëkura do të jetë pa shenja ose acarime që lënë brekët e ngushta. Nëse keni probleme me gjumin, gjumi lakuriq mund t'ju ndihmojë të flini më mirë dhe të bëni një gjumë të mirë./Living

Horoskop