News / 9 Korrik 2024, 21:09

Taylor Swift në Milano, "çmenden" italianët, biletat shkojnë deri në 13 mijë euro

Taylor Swift në Milano, "çmenden" italianët, biletat

Ylli i popit Taylor Swift do të performojë në Milano dhe deliri tashmë ka shpërthyer. Por jo (ende) ajo e fansave të zjarrtë, të cilët me siguri do të rrethojnë stadiumin Meazza më 13 dhe 14 korrik, dy datat e kthimit të Taylor Swift në Itali pas 13 vitesh.

Ata që janë të gatshëm të shpenzojnë mijëra euro për një biletë, po bëjnë çmenduri pasi siç raporton Codacons, biletat janë nxjerrë në shitje me “çmime stratosferike, që mund të arrijnë mbi 13 mijë euro”. Shoqata e Konsumatorëve ka njoftuar se do të paraqesë një ankesë për rastin në Antitrust dhe Prokurorinë të martën më 9 korrik.

“Ndërsa në kanalet zyrtare tashmë prej disa kohësh shitjet janë mbyllur pasi dy koncertet ishin të shitura, në faqet dytësore të biletave dhe në platformat e tregtimit mes individëve privatë janë shfaqur bileta të ofruara për publikun me çmime të shumëfishuara – thuhet në një shënim nga Codacons –. Për shembull, për datën 14 korrik, një faqe tani po shet një çift biletash (të cilat nuk mund të blihen veçmas) për shumën modeste prej 13,334 euro. Një tjetër platformë, për koncertin e 13 korrikut, kërkon 4677 euro për një biletë të vetme. Por edhe qytetarët privatë janë ata që nxjerrin në shitje biletat me çmime të larta: për shembull, në Ebay sot mund të gjeni bileta për datat 13 ose 14 korrik me çmime deri në 3000 euro”. 

Horoskop