Mirëqenie / 10 Korrik 2024, 13:49

Çfarë është dhimbja e veshit të mesëm dhe nga se shkaktohet

Çfarë është dhimbja e veshit të mesëm dhe nga se

Infeksioni i veshit të mesëm ndodh kur një virus ose bakter shkakton përkeqësim të zonës së brendshme të veshit. Infeksionet e veshit të mesëm ndodhin në 80% të fëmijëve deri në moshën 3 vjeç.

Shumica e infeksioneve të veshit të mesëm ndodhin gjatë dimrit dhe fillimit të pranverës. Shpesh, infeksionet e veshit të mesëm kalojnë pa asnjë mjekim. Megjithatë, duhet të kërkoni trajtim mjekësor nëse dhimbja vazhdon ose keni temperaturë.

Çfarë e shkakton infeksionin e veshit të mesëm?

Ka një sërë arsyesh që shkaktojnë infeksionin e veshit të mesëm. Shpesh ato rrjedhin nga një infeksion i mëparshëm i traktit respirator që përhapet në vesh.Kur tubi që lidh veshin e mesëm është i bllokuar, lëngu do të mblidhet. Bakteret shpesh do të rriten në lëng, duke shkaktuar dhimbje dhe infeksione.

Cilat janë simptomat e një infeksioni të veshit të mesëm?

Disa nga më të shpeshtat janë:

Dhimbje veshi;
Nervozizëm;
Vështirësi në gjumë;
Temperaturë;
Rrjedhje e verdhë, transparente ose e përgjakur;
Humbje e ekuilibrit;
Probleme dëgjimi;
Përzierje dhe të vjella;
Diarre;
Pakësim i oreksit.

Cila është mënyra më e mirë për të trajtuar infeksionin e veshit të mesëm?

Ka shumë mënyra për të trajtuar infeksionet e veshit të mesëm. Mjeku juaj do të bazojë trajtimin në moshën, shëndetin dhe historinë e fëmijës suaj. Mjekët do të marrin në konsideratë këta faktorë:

Ashpërsinë e infeksionit

Aftësia për të toleruar antibiotikët. Në varësi të ashpërsisë së infeksionit, mjeku mund t’ju tregojë se alternativa më e mirë është të prisni nëse simptomat do të zhduken për trajtim. Ibuprofeni ose një tjetër qetësues është një trajtim i zakonshëm,shkruan përnënat .al.

Simptomat që zgjasin më shumë se tre ditë zakonisht nënkuptojnë që ju duhen antibiotikë. Megjithatë, antibiotikët nuk do të kurojnë infeksionin nëse shkaktohet nga një virus.

Cilat janë ndërlikimet që lidhen me infeksionet e veshit të mesëm?

Infeksioni përhapet në kockat e veshit;
Infeksioni përhapet në palcën kurrizore;
Humbje e përhershme e dëgjimit.

Si mund ta parandaloj infeksionin e veshit të mesëm?

Kujdes me higjienën;
Shmangni ambientet ku pihet duhan.

Horoskop