News / 10 Korrik 2024, 20:36

Studimi: Kursimi i parave ju ndihmon të flini më mirë natën

Studimi: Kursimi i parave ju ndihmon të flini më mirë natën

Një raport i ri ka sugjeruar se krijimi i një zakoni të kursimit jo vetëm që do t'ju lërë me më shumë para, por gjithashtu mund t'ju ndihmojë të flini më mirë.

Kursimi i një sasie të vogël rregullisht, mund të përmirësojë mirëqenien mendore, thanë studiuesit në Universitetin e Bristol në Angli.

Kursimtarët e rregullt me ​​të ardhura të ulëta kanë nivele të ngjashme të kënaqësisë nga jeta si të pasurit që nuk kursejnë , shtuan ata.

Megjithatë, kursimi i parave ka qenë i vështirë në vitet e fundit, për shkak të rritjes së mprehtë të faturave dhe çmimeve të ushqimeve në shumë vende të botës.

Horoskop