Kuzhina / 7 Gusht 2024, 11:53

Saganaki, pjata tradicionale greke në shtëpi

Saganaki, pjata tradicionale greke në shtëpi

Kjo recetë u përgatit nga Nila Iljazi

PËRBËRËSIT: karkaleca rreth 500 g, 200 g djathë i bardhë, 2 qepë të thata, 2 thelpinj hudhër, salcë e trashë domatesh, domate të vogla, verë e bardhë, majdanoz, fara speci djegës, piper, rigon dhe spec i kuq.

PËRGATITJA: Në fillim skuqim qepën e prerë imët me vaj ulliri, shtojmë karkalecat dhe hudhrën. Pasi karkalecat të kenë marë ngjyrë i shuajmë me verë. Në këtë moment shtojmë domatet, më pas salcën dhe erëzat. Sapo salca të jetë trashur, copëtojmë djathin dhe shtojmë majdanozin. Tiganin e vendosim 5 minuta në furrë të parangrohur vetëm sa të shkrijë djathi.

Horoskop