
Gripi i këtij viti më i vështiri në dekada, ekspertët: Ka shkaktuar edhe probleme me frymëmarrjen
Nëse të duket sikur çdokush është me grip në këtë periudhë, s’je i vetmi… Të paktën 24 m...
Muaji shkurt është muaji që shënon kalimin nga dimri në pranverë në shumë pjesë të botës, dhe ndryshimi i sezonit vjen padiskutim edhe me nevojën për të konsumuar ushqimet më të përshtatshme.
Me një fokus në ushqimet që janë jo vetëm të shijshme, por edhe të mira për shëndetin, këtu janë tre prej ushqimeve më të mira që duhet të konsumoni gjatë shkurtit:
Avokado
Avokado është një superushqim që është i pasur me yndyrna të shëndetshme mono të pangopura, të cilat ndihmojnë në uljen e niveleve të kolesterolit të keq dhe në rritjen e atij të mirë. Gjithashtu, avokadot janë burim i mirë i vitaminës K, vitaminës E, fibrave dhe kaliumit. Ato janë të shkëlqyera për zemrën dhe mund të ndihmojnë në parandalimin e sëmundjeve të ndryshme. Avokadot janë shumë të larmishme në përdorim; ato mund të shtohen në sallata, të përdoren për të bërë guacamole, ose thjesht të hahen vetë.
Brokoli
Brokoli është një perime kryqëzuese e pasur me vitamina dhe minerale, duke përfshirë vitaminën C, vitaminën K, folat, kalium dhe fibrat. Është gjithashtu një burim i mirë i antioksidantëve që luftojnë kundër dëmtimeve të qelizave. Konsumimi i brokolit mund të ndihmojë në parandalimin e sëmundjeve kronike, përfshirë kancerin dhe sëmundjet e zemrës. Brokoli mund të gatuhet në shumë mënyra, duke përfshirë zierjen, avullimin, skuqjen në tigan ose thjesht të hahet i gjallë si një snack i shëndetshëm.
Qepët e kuqe
Qepët e kuqe janë jo vetëm një shtesë e shijshme në shumë pjata, por ato janë gjithashtu të pasura me antioksidantë, veçanërisht quercetin dhe antocianinë. Këto përbërës aktivë ndihmojnë në luftimin e inflamacionit, uljen e presionit të gjakut dhe mbrojtjen kundër sëmundjeve të zemrës. Qepët e kuqe gjithashtu përmbajnë vitamina B dhe vitamina C, si dhe janë një burim i mirë i fibrave. Ato mund të konsumohen të freskëta në sallata, të pjekura ose të karamelizuara për të shtuar një thellësi të pasur shije në pjatat tuaja.
Spinaqi
Spinaqi njihet për vlerat e tij ushqyese, rrit vitalitetin dhe përmirëson cilësinë e gjakut. Është një nga barishtet më të kërkuara dhe më të përdorura nga konsumatorët. Ai është se është i pasur me hekur, i cili luan një rol kryesor në funksionimin e qelizave të kuqe të gjakut, që ndihmojnë në transportin e oksigjenit në trup, në prodhimin e energjisë dhe në sintezën e ADN-së. Spinaqi është gjithashtu një burim i shkëlqyer me vitaminat A, K, C dhe acid folik, përveçse është një burim shumë i mirë me mangan, magnezi, hekur dhe vitaminën B2.
Nëse të duket sikur çdokush është me grip në këtë periudhë, s’je i vetmi… Të paktën 24 m...
Deri në 1 Mars 2025, dy shenja të zodiakut do të përballen me ndryshime të mëdha jetësore që nuk do të mund t&rsq...
Ndërrimi i kristalinit nuk është vetëm një zgjidhje për problemin e kataraktës, por sot kjo teknikë mund të p&eum...