Pushime verore 29 Korrik 2015

Maldive: Perla e Oqeanit Indian evoluon në një parajsë turistike

Pushime verore

mald
Jo shumë kohë më parë, Maldivet ishin një destinacion i preferuar por jo i populluar nga njerëzit. Ndodhet në mes të Oqeanit Indian dhe përbëhet nga 1200 ishuj të vegjël. Tani gjithçka ka ndryshuar me Maldivet pasi shumë shpejt është shndërruar në një nga destinacionet turistike dhe interesante në shkallë globale.


Maldivet ishte një protektorat i Perandorisë Britanike në shekullin e nëntëmbëdhjetë dhe njëzetë. Dhe kjo e bënte që të ishte një vend i varfër pavarësisht bukurisë natyrore. U transformua më 1972, ku i dhanë më shumë rëndësi turizmit dhe tashmë mund të themi se është një vend i zhvilluar dhe me perspektiv.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor