Thesari i Asadit, nga pjatat e florinjta te çmimi i artë i FIFA-s/ Çfarë u zbulua në “Pallatin e Popullit”
Dhoma e thesarit të Bashar al- Assad, në pallatin e tij, ndodhet në duart e rebelëve. Atje ata kanë zbuluar një foto me nën...
Sekreti i parë i përgatitjes së një ëmbëlsire nazelie, është përzierja e përbërësve për një kohë të gjatë dhe përdorimi i finjës si element bymehës. Njësoj si ballakumja, edhe revania është ëmbëlsirë tipike e Ditës së Verës, madje, sipas gojëdhënave, është edhe më e vjetër se ajo. Veçohet për strukturën e butë dhe aromën e mirë të gjalpit.
Perberesit:
- 300 gr gjalp
- 6 vezë të frësketa
- 1 kg sheqer
- Miell misri sipas masës së finjes dhe sheqerit
Të gjithë përbërësit duhet të jenë në temperaturën e ambjentit
Pergatitja:
Sheqeri vendoset në një ene 1 kg. Në po të njëjtën enë rrahim vezët dhe fusim finjën, 1 cm më pak se masa e sheqerit. I vendosim në një enë tjetër. Te ena e parë (1kg) vendosim miellin, një herë më shumë se masa e sheqerit dhe një herë sa masa e miellit me finjë. Nga sasia totale e miellit të misrit heqim një dorë miell misri dhe e zëvendësojmë me miell gruri.
Rrahim vezët me gjalpin deri sa masa të zbardhet, pastaj shtohen luge lugë vezët me finjë, duke vazhduar rrahjen e masës.
Në fund, hidhet mielli i përgatitur dhe matur më parë. Gjatë gjithë procesit vazhdohet të perzihet masa. Piqet me 160 grade.
Dhoma e thesarit të Bashar al- Assad, në pallatin e tij, ndodhet në duart e rebelëve. Atje ata kanë zbuluar një foto me nën...
Shumica e njerëzve ndoshta shmangin kafeinën dhe ëmbëlsirat para gjumit, por ka shumë ushqime të tjera që potencialisht mun...
Të dhimbshme, "turpëruese", delikate, të paparashikueshme: hemorroidet janë një çrregullim i shpeshtë si tek meshkujt ash...