News / 16 Shtator 2023, 10:18

Francë, politikania përdor fotoshop, akuzohet se 'mashtroi' votuesit me foton e posterit

Francë, politikania përdor fotoshop, akuzohet se 'mashtroi'

Një politikane franceze është akuzuar se ka 'mashtruar' votuesit pasi ka përdorur foto të saj të fotoshopuar në një poster të fushatës. Një poster që u bën thirrje votuesve të mbështesin kandidaten për senatori Juliette de Causans përdor një foto të një gruaje me pamje magjepsëse, e cila duket se është në të 20-at e saj.

Votuesit, u ankuan se u mashtruan pasi u zbulua se fotografia e përdorur në poster ishte modifikuar për të përmirësuar pamjen e kandidates. 

Një version i pa redaktuar i fotografisë në vend të kësaj e tregoi kandidaten që dukej më e vjetër me më pak nxirje të ndezur dhe dhëmbë pak më pak të drejtë. 

De Causans më vonë u zbulua se ishte në të 40-at. Ajo më vonë pranoi se kishte përmirësuar fotot ndërsa pretendonte se fotografitë e redaktuara do të ndihmonin në rritjen e kauzës së saj. 

Kandidatja senatore që kandidon për Evropën Écologie Égalité të vogël centriste, e cila u formua nga mbështetësit e shkëputur të presidentit Macron, gjithashtu pretendoi se është brenda të drejtës së saj të ketë një 'foto të bukur'.

Horoskop