News / 18 Shtator 2023, 15:39

Mbeteni pa para që në mes të muajit? Truku që do t’ju shpëtojë

Mbeteni pa para që në mes të muajit? Truku që do t’ju

Nëse ju keni mbetur sërish pa para që nga mesi i muajit dhe keni parë që paga juaj të zhduket pa e kuptuar fare, me siguri po e keqmenaxhoni.
Nëse keni provuar shumë mënyra, por asnjëra nuk ka rezultuar e suksesshme, atëherë ne kemi një truk që do t’ju shpëtojë. Rregulli, mbi të cilin mund të mbështeteni patjetër, sipas ekonomistëve, njihet si ” 50-30-20 ” dhe me të vërtetë premton t’ju ndihmojë të menaxhoni pagën tuaj ndryshe, duke kursyer (më shumë) para.

50% e të ardhurave tuaja duhet të ndahen për shpenzimet bazë, si strehimi, ushqimi, pagesa e faturave. 30% në nevojat që lidhen me stilin tuaj të jetesës, si veshje, argëtim, ndërsa 20% (dhe është më elementari), duhet të lihet mënjanë. Kjo do të thotë se duhet të ndaloni shpenzime të ndryshme të vogla që megjithatë konsiderohen të panevojshme. Edhe 1 apo 2 euro është një hap i rëndësishëm. Nëse bëni llogaritë në fund të vitit, do ta kuptoni.

E gjithë logjika bazohet në kursime të zgjuara pa e privuar veten nga ajo që ju pëlqen, pasi ajo që bën është në thelb të ndryshojë mënyrën se si i shihni gjërat dhe të ndryshoni prioritetet. Rregulli 50-30-20 është aq i thjeshtë sa tingëllon. E mira e këtij rregulli të veçantë është se nuk është shumë i rreptë.
Kjo do të thotë që tarifat mund të ndryshojnë në varësi të vështirësisë së çdo muaji.

Horoskop