Mirëqenie / 10 Nëntor 2022, 21:11

Po përdoret gjerësisht nga femrat dhe meshkujt, por cilat janë efektet anësore të botoksit?

Po përdoret gjerësisht nga femrat dhe meshkujt, por cilat janë

Botoksi është një neurotoksinë e lëngshme që injektohet në muskuj për të trajtuar rrudhat, vijat e buzëqeshjes, linjat e hundës dhe rrudhat horizontale që formohen natyrshëm në ballë, shkruan pazienti.it.

Duke relaksuar muskujt themelorë, këto vija bëhen më të cekëta dhe shfaqen më pak në mënyrë që të keni një pamje shumë më rinore.

Por, çfarë është saktësisht botoksi?

Botoksi është përdorur për të trajtuar miliona pacientë në të gjithë botën për arsye mjekësore dhe kozmetike që nga miratimi i tij nga FDA, Administrata e Ushqimit dhe Barnave, në vitin 2002.

Botoksi i lëngshëm prodhohet në laborator dhe merret nga një bakter i quajtur “Clostridium botulinum”.  Për më tepër, ky lëng pastrohet duke ndjekur udhëzimet strikte të kontrolluara nga laboratori.

Lëngu injektohet në muskujt e vegjël të fytyrës, mbetet në atë zonë dhe nuk lëviz në zona të tjera të trupit dhe efektet gradualisht tentojnë të zbehen natyrshëm gjatë një periudhe prej tre deri në gjashtë muaj.

Injeksionet e botoksit përdoren shumë shpesh për:

Ndryshimin e buzëqeshjes

Linjat e vetullave

Linjat rreth syve

Linjat horizontale të ballit

Linjat e hundës

Linja në qafë

Në sasi të vogla, përdoret gjithashtu në zona të tjera të fytyrës. Në përgjithësi. nuk përdoret në rreshtat rreth gojës pasi mund të jetë e vështirë të flasësh dhe të hash, por është ende e mundur të vazhdohet në këtë zonë.

Efektet e botoksit në përgjithësi zgjasin tre deri në gjashtë muaj. Pas disa trajtimeve, vëllimi i botoksit është në gjendje të mbajë relaksimin e muskujve shumë më pak.

Duhet të specifikohet se botoksi nuk duhet të administrohet për gratë shtatzëna ose ato që ushqejnë fëmijën me gji ose për pacientët me sëmundje neuromuskulare siç është miastenia gravis ose neuropati motorike.

Botoksi nuk rekomandohet gjatë shtatzënisë ose ushqyerjes me gji sepse nuk është testuar siç duhet dhe nuk ka garanci se nuk do të dëmtojë foshnjën.

Cilat janë efektet anësore të botoksit?

Efektet anësore të botoksit, në përgjithësi, përfaqësohen nga djegia, palosja e qepallave ose vetullave dhe dhimbje koke e përkohshme; përveç kësaj, janë raportuar simptoma të rralla të ngjashme me gripin.

Efektet e tjera anësore të trajtimit me botoks përfshijnë:

Balli i ngrirë: zakonisht ndodh kur nuk përthyen rrudhat. Muskuli i valëzimit mund të ketë nevojë të qetësohet plotësisht për ca kohë. Pasi rrudhat të jenë zhdukur, megjithatë, doza e botoksit duhet të ndryshohet për të lejuar një lëvizje minimale në mënyrë që shprehja të duket e natyrshme.

Një ose të dyja vetullat fryhen: kjo ndodh kur një ose të dy vetullat ngrihen, aq sa harku ose e treta e fundit e vetullës ngrihet në mënyrë që të ketë një pamje të vazhdueshme të befasisë. Zakonisht, kjo mund të shmanget me disa pika dhe në disa sekonda gjithçka largohet shumë lehtë.

Ndjenja e rëndesës në ballë: Ky është rezultat i përdorimit të tepërt të botoksit në zonën e ballit. Konkretisht, ndodh kur botoksi përqendrohet në muskulin frontal për të ngritur vetullat. Nëse përdoret shumë botoks, balli relaksohet shumë dhe kjo rezulton në një ndjenjë të rëndesës në zonën e ballit.

Kur balli bie, i njëjti fenomen ndodh në vetullat dhe, meqenëse vetullat kanë tendencë të bien në qepallat, sytë mbyllen dhe me kalimin e kohës lëkura bie në qepallë duke shkaktuar një kapak të syve.

Me botoks ka efekte pozitive dhe efekte anësore në disa raste shumë të pakëndshme. Trajtimi korrekt me botoks personalizohet individualisht për fytyrën e secilit pacient. Mjeku duhet të marrë parasysh shumë faktorë të tillë si: muskujt e fytyrës që përdoren më shumë, ekuilibrin e fytyrës, punën e një personi, preferencat dhe dëshirat personale të personit që kërkon trajtimin.

Një aplikim i përsosur i botoksit kërkon një dorë të qëndrueshme, syrin e një artisti dhe aftësinë e lindur për të kryer trajtimin mirë.

Një aplikim i mirë i botoksit arrihet kur ai aplikohet katër ose pesë herë në rrudha. Punon shkëlqyeshëm nëse keni vetëm disa rrudha.

Aplikimi i tepërt i botoksit shkakton një pamje dhe formë fytyre krejt të panatyrshme dhe për fat të keq në ditët e sotme ndodh gjithnjë e më shpesh që të shkaktohet përdorimi i tepërt i botoksit duke shkaktuar dëme të ndryshme.

Horoskop