Familja / 30 Dhjetor 2017, 10:33

Si duhet të silleni me kafshët gjatë natës së ndërrimit të viteve, ja si të minimizoni ankthin që përjetojnë

fireworlwr

Fishekzjarret krijojne panik te cdo lloj kafshe ndaj është e rëndësishme të kujtoni se këto të fundit  kanë një perceptim ndryshe ndaj zhurmës. Shqisa e dëgjimit është dukshëm më e zhvilluar se e njeriut dhe nuk është e vështirë të mendohet se çfarë gjendje ankthi dhe terrori ndjejnë në ato momente. Living më poshtë do t’ju tregojë se si duhet të silleni me kafshët shtëpiake në mënyrë që të minimizoni terrorrin që këto të fundit përjetojnë.
Çfarë mund të bëjmë, pra, për të ndihmuar miqtë tanë me katër këmbë në këtë sezon pushimi?
1) Ti mbajme sa me larg vendeve ku shperthejne fishekzjarret;
2) Mos i lini vetëm, mund të ketë reagime të pakontrolluara dhe të plagosen, kështu që ju duhet të jeni afër tyre, mos e teproni me përqafime dhe përkëdheljet. Duhet te tregoheni te qetë dhe te lumtur, duke u përpjekur për tu terhequr vemendjen nëse është e mundur, me lodra, duke treguar se nuk ka asgjë për t'u shqetësuar;
3) Mos i lini në kopësht. Mbajini në shtëpi apo në një vend të sigurt madje edhe kafshët që zakonisht jetojnë jashtë, në mënyrë për të shmangur rrezikun e arratisjes;
4) Mbani pak lart volumin e radios ose televizionit në mënyrë per të mbytur zhurmat e fishekzjarreve që vijnë nga jashtë, duke mbyllur dritaret;
5) Le të strehohen ku te zgjedhin ata, edhe në qoftë se është një vend që normalisht është e 'ndaluar';
6) Gjatë shetitjeve mbajini mire me litarin e tyre e afer, jo te lire, për të parandaluar arratisjen diktuar nga frika.
7) Nëse 4-putroshi juaj eshte vecnerisht sensibel apo kardiopatik beni nje vizite te veterineri per ndonje qetesues;
8) Mos jepni qetesues pa keshillen e veterinerit, mund te jete me keq

Horoskop