Kuzhina / 24 Shtator 2024, 12:57

Pjatat e vjeshtës, makarona me fasule dhe midhje

Pjatat e vjeshtës, makarona me fasule dhe midhje

Është koha të nisin pjatat e ngrohta prandaj po propozojmë një recetë me përbërës të dashur e të thjeshtë.

 


Përbërësit:

Tre thelpinj hudhër

1 degë selino

2 kokrra domate

200 gr fasule të ziera më parë

Midhje

Makarona të përziera sipas dëshirës

Vaj ulliri

Krip piper

Borzilok

Majdanoz

 


Përgatitja:

Së pari përgatisim midhjet në një tigan me vaj ulliri, hudjër dhe bishta majdanozi. I lëmë në zjarr derisa të hapen dhe i mbajmë mënjanë.

Në një tenxhere shtojmë vaj ulliri, selinonë, hudhër, domate dhe pak borzilok. I skuqim pak minuta dhe shtojmë fasulet. Bashkojmë me to lëngun e midhjeve, makaronat dhe shtojmë pak ujë që nevojitet për përfundimin e zierjes. Në fund hedhim midhjet e pastruara dhe rregullojmë shijen me kripë dhe piper.

Horoskop